Liverpool je napravio najavu za utakmicu s Romom: Odavno nismo vidjeli nešto ovako dobro

Liverpool je napravio najavu za utakmicu s Romom: Odavno nismo vidjeli nešto ovako dobro

Foto: Getty Images/Guliver Image

LIVERPOOL - ROMA od 20.45 igra se prva polufinalna utakmica Lige prvaka, a spektakl na Anfieldu dobio je dostojnu najavu.

Domaćin utakmice kratkim je i efektnim videom "Priča o dva grada" predstavio suparnike paralelnom montažom, ističući sličnosti i poveznice (Mo Salah, finale Kupa prvaka 1984., četvrto kolo Kupa Uefa 2001.) dva velika kluba i gradova iz kojih potiču.
 
Reds/Giallorossi, Anfield/Olimpico, Kop/Curva Sud, Mersey/Tiber, Sedam brežuljaka/Sedam ulica, Lennon/Loren, Totti/Gerrard, jasne su usporedbe ključnih toponima i ličnosti čije se fotografije redaju.
 
Ali, pravi dragulji neke su od duhovitih usporedbi između Rima i grada Liverpoola. Potonji se bogatstvom povijesti i velikana ne može usporediti s Rimom, kao što uostalom ne može nijedan grad, ali se zato malo tko može mjeriti s engleskim humorom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Pa su tako najslavnijem rimskom vladaru Juliju Cezaru pronašli ekvivalent u legendarnom Liverpoolovom treneru Billu Shanklyju, a najvećem pjesniku Vergiliju, dodijelili su imenjaka i Liverpoolovog stopera Virgila van Dijka.
 
Ali, sve ovo samo je dio odličnog i efektnog videa, idealnog za nabrijavanje pred večerašnji veliki obračun:
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara