Ljubav Amerike i Messija: Time ga uvrstio među 100 najutjecajnijih, on uživa u NY-u jer ga nitko ne prepoznaje

Ljubav Amerike i Messija: Time ga uvrstio među 100 najutjecajnijih, on uživa u NY-u jer ga nitko ne prepoznaje

Screenshot: time.com

U POSLJEDNJIM brojevima konkurentskih američkih tjednika, Newsweeka i Timea, jedna od glavnih tema je Leo Messi, službeno najbolji nogometaš svijeta 2009. i 2010.

Time ga je uvrstio na popis 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu. Članak o njemu za Time jenapisao  Thierry Henry, koji jesen karijere provodi upravo u tom gradu i američkom MLS-u. Osim političara, kojih je na popisu najviše, mjesta se na listi našlo za još samo jednog sportaša, točnije sportašicu; tenisačicu Kim Clijsters.

Za Newsweek je Messi dao atipičan, nenogometni i osobni intervju, govoreći o vlastitim emocijama, strahovima, planovima.

"U životu se ne bojim apsolutno ničega što se tiče mene samog. Ipak, brinem se za ono što se može dogoditi mojim bližnjima. Primjer je smrt moje bake, koja me zadesila iznenada i jedva sam je prebolio" priznao je Argentinac prisjetivši se potom svojih prvih dana u Barceloni nakon što se kao 13-godišnjak prije deset godina u katalonsku prijestolnicu preselio iz argentinskog grada Rosarija.

"U početku je bilo vrlo, vrlo teško. Nije jednostavno kad odete na drugi kraj svijeta kao dijete. No, ta mi je životna promjena istodobno pomogla da brže odrastem i razvijem se u osobu kakva sam danas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Messija su novinari Newsweeka upitali i osjeća li potrebu za očinstvom.

"Mislim da za to imam pregršt vremena. Volio bih biti otac, tu nema dvojbe, ali ne znam kad bi se to moglo dogoditi."

Priznao je Messi također da ne zna ništa drugo raditi osim igrati nogomet.

"Uvijek sam maštao o tome da ću biti profesionalni nogometaš. Svim onim dječacima koji treniraju nogomet poručio bih prvenstveno da uživaju, igraju se, stvaraju prijateljstva... U nogometu treba uživati jer nogomet je u prvom redu ipak igra."

Sebe je Messi opisao kao tihog i sramežljivog čovjeka. Kaže da se najugodnije u posljednjih nekoliko godina osjećao posjetivši nedavno New York, i to stoga što ga nitko nije poznavao:

"Volio bih češće prolaziti neprimijećeno, ne osjećati ljudske poglede na sebi."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara