COPA LIBERTADORES

Ludilo Superclasica trese Madrid: 150 tisuća zahtjeva za karte ili dva Bernabeua

Ludilo Superclasica trese Madrid: 150 tisuća zahtjeva za karte ili dva Bernabeua
Foto: Twitter

MADRID trese groznica najvećeg i najluđeg gradskog derbija na svijetu. Ali ovaj put ne onog između Reala i Atletica. 

Jer sljedeće nedjelje od 20:30 na Santigao Bernabeuu uzvratnu utakmicu finala Cope Libertadores igraju River Plate i Boca Juniors. 

Meč za naslov prvaka Južne Amerike trebao se igrati prošle subote na Riverovom stadionu Monumental, ali su navijači domaćina u zasjedi dočekali autobus s igračima Boce te ga izrešetali kamenjima i suzavcem.

Nakon odluke da se utakmica preseli preko oceana, na Realov stadionu u Madridu, zavladala je opća histerija navijača obaju klubova, ali i neutralnih ljubitelja nogometa. 

U manje od 24 sata, CONMEBOL, južnoamerička nogometna federacija, koja je organizator natjecanja, zatim Španjolski nogometni savez, kao organizator utakmice, te Real Madrid, kao vlasnik stadiona, našli su se pod nezapamćenim pritiskom zbog ulaznica za utakmicu.

Za navedeno vrijeme stiglo im je preko 150 tisuća zahtjeva za ulaznice za meč. Ako bi udovoljili svima koji žele uživo gledati superderbi, napunila bi se dva Bernabeua. O kakvom se presingu radi, govori i podatak da je Španjolski nogometni savez isključio telefone, nakon što se više nije mogao obraniti od kanonade poziva. 

Najviše zahtjeva je od Argentinaca koji žive u Španjolskoj. Tamo ih je preko 70 tisuća i logično je da žele iskoristiti to što se najvažnija utakmica najvećih klubova iz njihove domovine raritetno igra u zemlji gdje su na privremenom radu.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara