TORONTO NBA PRVAK

Ludnica u Torontu! Pogledajte kako je Kanada proslavila prvi NBA naslov

Ludnica u Torontu! Pogledajte kako je Kanada proslavila prvi NBA naslov
Foto: EPA

KANADA slavi prvi naslov NBA prvaka i prvu titulu uopće u jednoj od američkih profesionalnih liga u kojima njihovi klubovi sudjeluju od 1993., kad su bejzbolaši Toronto Blue Jaysa osvojili World Series.

Već tjednima je u Torontu vladala prava košarkaška groznica, deseci tisuća navijača pratili su utakmice u "jurskim parkovima", pred velikim videoekranima na trgovima diljem Toronta, ali i cijele zemlje. U originalni Jurassic Park, kako je prigodno prozvan trg sa stražnje strane Scotiabank Arene, navijači su dolazili i dva dana prije utakmice kako bi uhvatili što bolje mjesto.

Kulminacija slavlja nastupila je jutros prema hrvatskom vremenu, nakon što su Raptorsi pobijedili Golden State u Oaklandu 114:110 i okončali seriju finala 4:2. 

Kanađani su poznati kao pristojan i miroljubiv narod pa je takvo bilo i slavlje. Dok u mnogim američkim gradovima ovakve situacije često rezultiraju zapaljenim automobilima, razbijenim izlozima i drugim tipovima štete, oni su sretno pjevali "We Are the Champions" legendarne grupe Queen.
 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara