Mađari: Naše navijače su napali u Splitu, gradu koji je istaknuo svastiku

Mađari: Naše navijače su napali u Splitu, gradu koji je istaknuo svastiku
Foto: Epa

SPLITSKA policija je izvijestila kako jučer, dan uoči utakmice Hrvatske i Mađarske na Poljudu (20.45), nisu zabilježeni veći incidenti.

"Policijski službenici su jučer tijekom dana ukupno priveli 24 osobe, 23 hrvatska državljanina i jednog stranog državljanina uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, od čega su tri osobe uz optužni prijedlog privedene na nadležni prekršajni sud", poručila je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.

Riječ je većinom o onima za koje su sumnja da su sudjelovali u napadu na mađarske navijače koji su jučer dva puta napadnuti u Splitu i kojima je razbijen kombi.

Sedam osoba je kriminalistički obrađeno i prekršajno prijavljeno zbog postojanja sumnje u preprodaju ulaznica, čime su ostvarili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a oduzeto im je 11 ulaznica.

Mađarski mediji su se pozabavili napadom na svoje navijače u Splitu i objavili su tekst s naslovom ''Skandal u Splitu, hrvatski huligani napali naše navijače''. U tekstu se ističe pravodobna reakcija policije te je navedeno da su organizirane brojne mjere osiguranja na samoj utakmici, uključujući dronove i helikoptere.

Najavljuje se da će utakmicu gledati hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović, premijer Plenković, ali i njihovi mađarski kolege Viktor Orbán i Sándor Csányi.

Mađari su podsjetili da se utakmica igra na stadionu koji je Italiju u kvalifikacijama za Euro 2016. dočekao sa svastikom na terenu, a da su u prvoj utakmici odigranoj na San Siru hrvatski navijači pjevali ustaške pjesme te prekinuli utakmicu bakljama i dimnim bombama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara