"Male stvari za veliku odluku": Capello neće otići!

Tekst: D.R.
Foto: AFP

U POVIJESTI će ostati zapisano da je Fabio Capello potpisao do sada najteži poraz Engleske na svjetskim prvenstvima. Kroničari Independenta bili su na dobrom tragu kada su uoči susreta sa Slovenijom postavili pitanje hoće li se nacija na kraju ispričavati Capellu jer ga je prozvala genijem. Nijemci idu u Cape Town, Englezi se vraćaju kući. A Capello u prvoj reakciji nakon bolnog poraza u nogometnom klasiku na Free state stadionu u prvi plan gura suce, Larriondu i Espinozu. Poništen regularan pogodak Lamparda vratio bi Engleze u utakmicu....

> Muller: Sada smo 1:1 zbog Wembleyja!

"To je bila jedna od najvažnijih stvari u utakmici. Taj bi gol imao iznimno veliko značenje jer bismo kod 2:2 mogli igrati drugačijim stilom u nastavku. Mislim da smo kod rezultata 2:1 igrali dobro, ali nakon što smo primili treći pogodak, nastavili smo razočaravajuće."

"Njemačka je velika momčad", priznat će Capello u nastavku.

"Odigrali su dobru utakmicu, a mi smo napravili nekoliko pogrešaka kod njihovih kontranapada. No veće je pogreške od nas radio sudac. Male stvari uvijek odlučuju o rezultatu."

U četiri utakmice na jugu Afrike Capellova je Engleska uspjela pobijediti tek Sloveniju.

"Hoćete li podnijeti ostavku?", logično pitanje servirali su Capellu na press konferenciji nakon utakmice.

"Apsolutno ne! Želim razgovarati sa svojim šefovima i tada odlučiti o svojoj budućnosti. Želim znati ima li FA povjerenje u mene ili ne. Kada nastupi poraz, trener kupi kritike. Nismo igrali toliko loše protiv SAD-a, ali smo napravili veliku pogrešku. Protiv Alžira smo igrali loše, protiv Slovenije opet dobro", sumirao je Capello engleski posjet Africi.

Iza njega su stali i igrači:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim da Capello ostane jer se radi o fantastičnom treneru", poručio je Gerrard, a u podršci se priključio i Lampard, koji u Capellu vidi vrhunskog trenera s kojim uživa raditi.

"Njemačka je fantastična momčad i zaslužila je prolazak. Mi smo, nažalost, napravili previše pogrešaka i zbog toga smo kažnjeni. U obrani nismo bili dovoljno dobri, morat ćemo napraviti analizu da vidimo što je pošlo krivo u našoj defenzivnoj igri", dodao je Gerrard.

Loew: Znali smo da ih možemo iskontrirati

Njemački izbornik Joachim Loew sudačke uloge nije vidio kao presudne. Nije ni čudo, jer na press konferenciju je stigao opijen slavljem i lepršavošću svog napada. O lošoj obrani razmišljat će sutra.

"Vidio sam na televiziji da je lopta prešla crtu, to je trebao biti pogodak", priznao je Loew, ali..

"Jasno je da smo kontrolirali utakmicu sve do engleskoga gola za 2:1. Tada smo uletjeli u kratku kritičnu fazu, ali rekao sam svojim igračima na poluvremenu da nam treba treći pogodak. Znali smo da možemo raniti Engleze kontranapadima jer su igrali vrlo otvoreno. I naši su igrači to napravili briljantno."

Loše reakcije Engleza kod njemačkih kontri iznjedrile su 20-godišnjeg Thomasa Müllera kao junaka susreta.

"Čuli smo da je Lampardova lopta bila iza crte, očito smo imali sreće. Prije zadnja dva gola bilo je dosta neizvjesno, Englezi su radili velik pritisak", priča Bayernov napadač.

"Sad je sve moguće. U četvrtfinalu nas čeka težak suparnik, Argentina ili Meksiko. No, na kraju nije ni bitno. Ako želimo do naslova, moramo pobijediti sve."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara