Maleš ide na Skupštinu u Rusanovu: "Vrhuška HNS-a je nokautirana, teče odbrojavanje"

Foto: Joško Supić/Cropix

ŽUPANIJSKI nogometni savez Splitsko-dalmatinske županije je odlučio da ide na Skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu 21. prosinca, odlučeno je danas na sjednici na Poljudu. Splitsko dalmatinski savez predstavljat će Hrvoje Maleš, Dinko Bošnjak, član uprave Hrvaca i Nikola Tokić, predsjednik skupštine Solina.

"Vrhuška HNS-a je nokautirana i upravo teče odbrojavanje. Idemo u Zagreb s jasnim stavovima. Bit ću delegat cijelog saveza, a ne samo Hajduka. Nismo tražili povlašteni status za Hajduk nego samo jednakost, a tako će biti i ubuduće. Radit ćemo pošteno i transparentno i pokušati udarati temelje novog HNS-a", rekao je Maleš.

Na sjednici se pojavio i Igor Štimac. Došao je kao gost jer mu teče suspenzija.

"Prošlo je točno godinu dana od one sramotne Skupštine na kojoj smo ponosno predstavljali naš savez. Cilj nije bio Štimac kao predsjednik nego bolji HNS. Smatram da novi predsjednik mora biti izabran odlukom većine i zato dajem podršku Dariju Šimiću", rekao je Štimac.

Predsjednik županijskog saveza Paško Viđak ponovo je upozorio da loš odnos prema nogometu u Dalmaciji. Još je jednom istaknuo da od županije dobiju samo 10-20 tisuća kuna.

"U močvari koju imamo nam je niknulo cvijeće, a to su naši mladi nogometaši. Savez je dobro ustrojen, ali ćemo ponovo morati prositi da bi nam županija dodijelila koju kunu", kaže Viđak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara