Mamić: Nisam opljačkao Dinamo i to ću dokazati

Mamić: Nisam opljačkao Dinamo i to ću dokazati

Foto: Getty Images / Guliver image

ZDRAVKO MAMIĆ, Dinamov savjetnik, danas je na izvanrednoj press konferenciji između ostalog kazao da nije opljačkao klub u kojem je do veljače obnašao ulogu izvršnog predsjednika kluba.

"Nisam opljačkao Dinamo i to ću dokazati u sudskom procesu. O pojedinostima istraga ne mogu govoriti jer me u tome priječe hrvatski zakoni", kazao je Mamić te više puta istaknuo kako još uvijek ne postoji pravomoćna optužnica za kriminalne radnje za koje ga USKOK  tereti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je USKOK je nakon niza istraga u travnju pred Županijskim sudom u Osijeku podignuo prvu optužnicu protiv Zdravka Mamića, Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara, osječki sud optužnicu još nije potvrdio. Njihova odluka očekuje se kroz naredna dva do tri mjeseca.

Navedena četvorka tereti se za zloupotrebu položaja i ovlasti, poticanje na zloupotrebu položaja i ovlasti, zlouporabu položaja i ovlasti u pokušaju, davanja i primanja mita, zloupotrebe povjerenja u financijskom poslovanju te pomaganja u zlouporabi povjerenja u financijskom poslovanju. USKOK-ova optužnica u ovom slučaju tereti ih da su Dinamo oštetili za 116 milijuna kuna, a državni proračun za minimalno 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza te doprinosa. USKOK protiv Mamića i suradnika provodi niz istraga zbog sumnje u kriminal težak ukupno oko 280 milijuna kuna. Krakovi jedne od tih istraga protežu se i do Švicarske, o čemu je Index nedavno izvještavao.

Mamić je istaknuo kako je ponosan na poslovne uspjehe Dinama koji je, kako tvrdi, deveti najjači nogometni izvoznik u svijetu te peti u Europi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara