Maminjova zakuska za srpske novinare: Učim od Džajića i Cveleta, oni imaju najveća muda na Balkanu!

Maminjova zakuska za srpske novinare: Učim od Džajića i Cveleta, oni imaju najveća muda na Balkanu!

Tekst: D.R.
Foto: Cropix, Drago Sopta

ZDRAVKO MAMIĆ u vrijeme zimskih priprema obično voli uzdrmati regionalne strasti. U Turskoj uvijek ima pristojan auditorij, Belek je baza mnogih klubova pa shodno tome i novinara, menadžera, slučajnih prolaznika, bivših klupskih djelatnika.

Nakon što je pompozno aktualizirao priču o regionalnoj ligi, Mamić je u rezidenciji Rixos okupio srpske reportere, podijelivši s njima mišljenje o uvijek aktualnim nogometnim temama s ovih prostora. Naravno, Mamić je novinare ugostio na osebujan način; svakome je pojedinačno ulio piće i brzopotezno ih šarmirao. A onda je krenula priča:

"Srpski nogomet počeo je propadati onog trena kada je dnevna politika sa čela Crvene Zvezde i Partizana otjerala Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića, odnosno Žarka Zečevića i Nenada Bjekovića."

Džaja je prije 20 godina prodavao "modriće i ćorluke"

Spreman je bio odgovor na pitanje zašto propada nogomet na području bivše države:

"Ubijaju nas dnevna politika i sitni interesi. Naši klubovi ne postoje na tržištu, živimo od varijabilnih prihoda, sitne politike i svrha je preživljavanje, a meni to smeta."

"Vi ste napravili veliku grešku. Dok je Zvezda imala Džaju i Cveleta, bila je prvak Evrope i svijeta. Partizan je sa Zekom i Đavolom igrao u Ligi prvaka. Gdje su ti klubovi sad? Nema ih, jer su svoje najbolje ljude otjerali. Od njih i danas učim, posebno od prve dvojice, jer su imali najveća muda na prostorima bivše SFRJ."

"Mi smo braća, a naša mama je Uefa"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima Mamić rješenje za osnivanje regionalne lige:

"Zašto nikako ne možemo pokrenuti regionalnu ligu? Objasnit ću vam slikovito. Mi smo braća, a Uefa je naša mama. Dok god se ne ujedinimo i ne objasnimo mami, odnosno Uefu i Platiniju gdje je problem, bit ćemo topovsko meso za jake klubove sa Zapada. Lijepo se moramo ujediniti, zajedno otići u Nyon i reći našoj mami: "Propadamo, dajte nam rješenje ili prihvatite naše""

Džajićeva "sudbina" duboko je potresla Maminja, nakon što je njegov guru završio u zatvoru zbog pranja novca preko Zvezdinih transfera.

"Gledajte mi ruke! Naježim se na spomen Dragana Džajića. Kako je on na Maksimiru vozao Vogtsa! Prvo sam bio njegov navijač, a poslije mi je postao poslovni uzor i sretan sam što sam njegov prijatelj."

"Srbija je sebi dopustila luksuz da bez dokaza procesuira takvog čovjeka. Zvezda je s Džajom prije 20 godina radila transfere kakve ja sada radim. Zamislite onda kakav je to genijalac. Sve ih može biti sram! Dok je za Džajića znao cijeli svijet, za Srbiju nitko nije čuo. Puno ste se, vi Srbi, pogriješili u tom čovjeku", odlučan je Mamić koji često navraća u Beograd.

"U Beogradu sam se zabavljao sa 27 Slovenki"

"U Beogradu imam puno prijatelja. Omiljeno mjesto za provod mi je hotel Zlatnik u Zemunu, kao i restoran Reka. Tamo se volim proveseliti, a ostavim uvijek i dobar bakšiš. Bio sam posljednji put prije šest mjeseci, sa 27 Slovenki. Uh, ala smo se proveli."

Više je naše kolege iz Srbije zanimalo kako Mamić financira te silne zabave. Kako je uspio zgrnuti toliki novac na transferima u ova krizna vremena?

"Kažem vam, učio sam od najboljih, Džaje i Cveleta! Puno radim, imam veliku selekciju, dobro plaćenu skautsku službu po Hrvatskoj, koristim znanost, a nije mi problem dobro platiti mladog igrača. Zato ih i mogu dobro prodati."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara