koronavirus u sportu

Manchester City užasnuo Englesku: I dalje naplaćuje ulaznice navijačima

Manchester City užasnuo Englesku: I dalje naplaćuje ulaznice navijačima
Foto: Gulliver / Getty Images

USPRKOS tome što je sezona Premier Leaguea zbog pandemije koronavirusa prekinuta prije dva tjedna te se utakmice engleskog prvenstva službeno neće igrati najmanje do kraja travnja, aktualni prvak Engleske i dalje naplaćuje ulaznice navijačima koji ih kupuju kartičnim plaćanjem, a to će skidanjem novca s računa navijača raditi i tijekom travnja.

Da City ovo radi ne samo dok se nogomet ne igra nego dok je u Engleskoj koronavirusom zaraženo 18.500 ljudi, a do sada ih je 128 umrlo od posljedica zaraze, otkrio je jedan navijač Cityja. Na Twitteru je napisao da je tjedan dana svaki dan slao pitanje klubu kako to može raditi, a kada je konačno dobio odgovor, objavio ga je na ovoj društvenoj mreži:

"S obzirom na to da su sve utakmice odgođene do 30. travnja, mi ćemo nastaviti raditi kao i obično te uplate putem kartica za sezonske ulaznice primati i tijekom travnja. To će vam osigurati da se vratite na stadion čim se sezona nastavi. Ako nam vodstva saveza i lige savjetuju drugačiji pristup, djelovat ćemo u skladu s naputcima kako bismo osigurali da naši navijači nisu oštećeni."

Navijač nije mogao vjerovati kakav odgovor je dobio pa im se opet obratio: 

"Kako možete 'nastaviti raditi kao obično' kada više tako ne radi nitko u državi ni na svijetu? Utakmica nema više od pola ožujka i cijeli travanj, a vi i dalje uzimate novac od navijača. To radite iako biste vrlo lako mogli obustaviti terećenje računa navijača i tako pomoći mnogim ljudima. Kada će se klub naučiti brinuti o svojim navijačima?"

Na ovo pitanje nitko mu nije odgovorio iako je očito da je poruka viđena.

Skandalozno ponašanje Manchester Cityja u ovom slučaju postalo je poznato širokim masama nakon što je spomenuti tvit podijelio David Mooney, producent BBC-ja i poznati navijač Cityja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara