Mancini: Pratimo Pastorea i Cavanija, a od Džeke očekujemo mnogo više

Foto: AFP

EDIN DŽEKO još je uvijek u fazi privikavanja na novo okruženje. No, svi u i oko Manchester Cityja žele što prije njegove odlične izvedbe na travnjaku.

Među prvima koji čekaju eksploziju "bosanskog dijamanta" je trener Roberto Mancini, koji je nakon 0:0 protiv Arisa u prvoj utakmici šesnaestine-finala Europa lige, o Džeki rekao:

"On je sjajan nogometaš i to je najbitnije. No, naravno da očekujem mnogo više od njega nego što je dosad pokazao. Svi mi očekujemo više. Međutim, uopće ne želim suditi nakon tek nekoliko utakmica", rekao je Mancini i nastavio:

City čeka Džekine golove i pokušava dovesti Cavanija

"Prilagodba nije laka. Evo, Fernando Torres je također ovog siječnja promijenio momčad i naravno da nije odmah počeo zabijati za Chelsea. Nije niti Džeko, ali znam da će on ubrzo potvrditi naše povjerenje. Nažalost, u današnjem nogometu se traži brza reakcija nekog novog pojačanja, pa je i Džeko stalno pod povećalom. Nemam što posebno reći, hranit ćemo ga loptama, natjerat ćemo ga da što prije uđe u golgetersku formu", dodao je Talijan, potvrdivši kako klub City prati situaciju oko dviju najvećih zvijezda Serie A u ovom trenutku - Edinsona Cavanija i Javiera Pastorea:

"Moj klub prati razvoj Cavanija i Pastorea, a njihova kvaliteta je definitivno dovoljno intrigantna da ih poželimo dovesti. Ti igrači su budućnost svjetskog nogometa i zato su nam iznimno zanimljivi", rekao je Mancini.

Inače, početkom ovog mjeseca je predsjednik Palerma Maurizio Zamparini izjavio da mu se "čini" kako City želi Pastorea: "Zvao me predsjednik Manchester Cityja. Barem se tako predstavio. Počeo je pričati na engleskom, no ja sam mu rekao da ne znam engleski, već da na faks pošalje ono što ga zanima", rekao je prvog dana veljače Zamparini i dodao:

"No, faksom mi nije ništa došlo, ali me sigurno nije htio pitati kako sam. Vjerojatno ga je zanimalo nešto o Pastoreu. To ionako sve zanima. Što bih mu rekao? Heh, da nije na prodaju."

No, Manchester City će očigledno nastaviti "lomiti" uprave Palerma i Napolija, te se nadati da će uvijek imati dovoljan novčani iznos koji će razoružati tamošnje čelnike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara