Maratonac kolabirao pred ciljem i baš nitko mu nije želio pomoći

Maratonac kolabirao pred ciljem i baš nitko mu nije želio pomoći

Foto: Getty Images/Guliver Image

ŠKOTSKI maratonac Callum Hawkins (25) kolabirao je pri koncu maratonske trke na Igrama Commonwealtha u Gold Coastu u Australiji.
 
Na čelu kolone, na tek dva i pol kilometra prije cilja, nekontrolirano se počeo gibati te je očigledno bio na izmaku snaga. Ubrzo je usporio, primio se za ogradu i pao. Prilikom jednog pada glavom je lupio o ogradu.
 
Prije konačnog kolapsa, nekoliko minuta prije, također je izgubio ravnotežu, no uspio se sabrati i nastaviti utrku na 30 Celzijeva stupnja.
 
Cjelokupna dramatična situacija odvila se pred malobrojnim gledateljima koji su ga okružili, no nisu mogli intervenirati. Ipak, javnost je usuglašena u zaključku kako je organizacijski segment u ključnim trenucima potpuno zakazao. Medicinska pomoć pristigla je tek kroz nekoliko minuta koje su otkucavale poput vječnosti.
 
"To se nije smjelo dogoditi. Liječnička ekipa i organizacijski odbor Igara moraju odgovoriti na važna pitanja", putem Twittera oglasila se svjetska maratonska rekorderka Paula Radcliffe.
 
"Sramota! Žao mi je što ovakve scene gledate kod kuće. Gdje je, pobogu, pomoć? Ne mogu samo čekati u cilju, imaju i radiovezu", u izravnom prijenosu izjavio je bivši srednjoprugaš i komentator BBC-a Steve Cram.
 
Svjestan podbačaja, izvršni direktor Igara Mark Peters uime organizacijskog rukovodstva ispričao se Callumu Hawkinsu i gledateljima. Međutim, istaknuo je kako se medicinsko osoblje s radiovezom nalazi se na svakih 500 metara duž staze te kako je pomoć "stigla unutar dogovorenih smjernica i vremenskih okvira". 
 
Zdravstveno stanje Calluma Hawkinsa je pod kontrolom. Osjeća se stabilno.
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara