Marković brži od zakona: Skupština HNS-a već u četvrtak

Foto: Ronald Goršić / Cropix

SKUPŠTINA HNS-a koju je Markovićeva vlada najavila za 19. travnja održat će se ovaj četvrtak u 10 sati, najsvježija je to, a možda i najvažnija, informacija koja je procurila iz Rusanove gdje se danas sastao Markovićev izvršni odbor.

To se može dovesti u vezu sa svim pritiscima usmjerenim prema Ministarstvu državne uprave, a čiji je lider Davorin Mlakar putem određenih kanala najavio da će poništiti obje izborne skupštine. Četvrtu sjednicu novog saziva IO pohodilo je danas deset članova, a izbjegli su je već stadardno "Štimčevi" pristaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zorislav Srebrić govorio je o dnevnom redu koji je osim aktualne situacije sadžavao i točku priprema za sjednicu skupštine. Županijskim savezima pozivi su poslani danas što praktički znači da bi oni u roku od dan i pol trebali odabrati svoje predstavnike sukladno činjenici da je Disciplinska komisija HNS-a suspendirala Štimčeve prvoborce. Prostije rečeno, HNS je pozvao Štimčeve baze da se s novi predstavnicima uključe u regularan rad saveza. No, za vjerovati da suspendirani neće popustiti, pa ćemo gledati još jednu Markovićevu sjednicu nategnute većine.

Na direktan upit zbog čega će se sjednica održati ranije od predviđenog datuma, Srebrić odgovara: "Zbog potrebe da se situacija dovede na razinu poslovanja na optimalnom nivou te da se omogući optimalna realizacija te nova konsolidacija".

Što bi to bila nova konsolidacija, zatražili smo odgovor. O on glasi - "vidjet ćemo na Skupštini".

"S obzirom na djelovanje Saveza te razne informacije i napise oko aktivnosti Saveza u posljednje vrijeme, članovi IO i zastupnici u Skupštini zatražili su od nas određena objašnjenja koja smo im kronološki iznijeli počevši od 17. prosinca. Na skupštini u četvrtak dominirat će rasprava o stanju u hrvatskom nogometu. Također ćemo raspraviti o poslovanju saveza u 2010. i 2011. godini te usvojiti određene dokumente kao i određene izmjene pravilnika i poslovnika", rekao je Srebrić.

Mislio je glavni tajnik pritom i na usvajanje proračuna, a jasno je da bi suprotan rasplet značio velike probleme za aktualnu vladu. Također, Srebrić je upozorio sve suspendirane članove, koji prema informacijama "gonga" još uvijek rade svoj posao, kao da odluke nije niti bilo, da im slijede nove sankcije. Istaknuo je i da se na današnjoj sjednici nije razgovaralo o navodima kako će Ministarstvo uprave poništiti obje izborne skupštine, prosinačku i "Štimčevu" iz veljače.

Štimčevi "pučisti" suspendirani su na razini Hrvatske i HNS-a, ali do danas Savez nije zaprimio njihove žalbe. Poznato je da ne priznaju rad aktualne vlade pa se niti ne žale na odluke njezinih komisija no bit će zanimljivo vidjeti koga će poslati na skupštinu u četvrtak.

"To su izvori iz medija za koje ne postoji pisani dokument. Čudim se kako se nešto uzima zdravo za gotovo, a da se, simbolički rečeno, tekst nije ni počeo pisati", rekao je Srebrić koji je zajedno s Dinamovim Damirom Vrbanovićem nedavno posjetio ministra Mlakara, ali o detaljima razgovora nije želio govoriti.

"Posjet ministru nije zabranjen niti je kazneno djelo. Ministarstvo će respektirati proceduru i rok za donošenje svojih odluka."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara