Marković o Gavranoviću: Ni prvi, ni zadnji! Hrvatska je čast i obveza, ali vraća stostruko

Foto: Cropix / Boris Kovačev

"DA SE odmah razumijemo, nije Mario Gavranović ni prvi, ni zadnji kojeg smo izgubili. Žalimo za njim, kao i za svakim našim talentom. No, kada bismo krenuli nabrajati sve koje smo uspjeli dovesti...", krenuo je u dahu Vlatko Marković, koji je uvijek osjetljiv kada je u pitanju prebrojavanje krvnih zrnaca talentiranih nogometaša.

Jednog klinca iz dijaspore HNS je izgubio. Odnosno, izgubit će ako Otmar Hitzfeld u Sofiji uruči barem minutu igre nadarenom napadaču Schalkea Mariju Gavranoviću. Koji, uzgred rečeno, kaže da nije osjetio dovoljnu želju u glasu čelništva HNS-a.

"Prema onome što mi je Zorislav Srebrić prenio, napravili smo sve. Zvali smo ga, ne mislim da smo prekasno reagirali. Srebrić kaže da je iz razgovora s roditeljima shvatio da cijela stvar još nije gotova. Stoga, pričekajmo još neko vrijeme. Ukoliko je Gavranović toliko važan Švicarcima, sigurno će ga staviti u igru makar koju minutu. No, pričekajmo, nije još sve gotovo...", vjeruje Presidente.

"Švicarci na žalost imaju loša iskustva, uzeli smo im barem pet-šest bitnih igrača. Pogledajte u kakvog se igrača Rakitić razvio. Da se razumijemo, mi smo sa švicarskim savezom u izvanrednim odnosima i u potpunosti ih razumijemo. Oni odgajaju te igrače i nije lako kada ih izgube. Moramo  shvatiti i samog Gavranovića, ipak je dijelom Švicarac. No, mi u ovom trenutku imamo pod nadzorom 30-35 igrača i svakodnevno dobivamo izvještaje. Moramo paziti na svaki talenat, mala smo zemlja. No, ne zaboravite da je velika razlika igrati za Hrvatsku i igrati za Švicarsku. Ne zaboravite da je hrvatska reprezentacija u posljednjih deset godina među sedam najboljih na svijetu. Naši momci napravili su čudesne transfere. Igrati za Hrvatsku je velika čast i obveza, ali naša momčad to vraća stostruko"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara