SPORT

Martin Sinković otvorio novu dvoranu, vojska održala Sportski dan

Martin Sinković otvorio novu dvoranu, vojska održala Sportski dan
Screenshot: Youtube

SPORTSKI DAN pripadnika Hrvatske vojske održan je u utorak u vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia u Zagrebu s ciljem podsjećanja na važnost bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću u Hrvatskoj vojsci, a u sportskim aktivnostima su uz pripadnike i zapovjednike HV-a sudjelovali potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević, direktor Glavnog stožera OS RH viceadmiral Robert Hranj, kadeti Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" te vrhunski sportaši, ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske.

Od sportaša ugovornih pričuvnika HV-a obilježavanju Sportskog dana prisustvovali su veslač Martin Sinković, hrvači Antonio Kamenjašević, Dominik Etlinger, Ivan Lizatović i Ivan Huklek, boksač Marko Milun te skijaš Istok Rodeš.

"Hrvatski sport i vojska neraskidivo su povezani"

Tom prigodom, u vojarni Prve gardijske brigade Tigrovi – Croatia svečano je imenovana sportska dvorana "Hrvatski pobjednici", a spomen-ploču otkrio je veslač Martin Sinković, nakon čega su visoki uzvanici obišli sportsku dvoranu.

Ministar Krstičević je iskoristio ovu prigodu da naglasi kako su sport i Hrvatska vojska neraskidivo povezani te da bez dobre psihofizičke spreme nema dobroga vojnika.

"Slika vojnika je slika športaša fizički i mentalno spremnog. Bez sporta nema jakog vojnika", poručio je ministar Krstičević, zahvalivši vrhunskim sportašima za doprinos promociji Hrvatske vojske, ali i cijele Hrvatske.

Viceadmiral Robert Hranj istaknuo je kako MORH i Hrvatska vojska poseban naglasak stavljaju na razvoj sporta i razvijanje sportskih kapaciteta u vojarnama Hrvatske vojske.

"Naš je trajni cilj imati uvijek spremnog i sposobnog vojnika koji može izvršiti svaku dobivenu zadaću. Aktivan vojnik, sportaš, fizički i psihički spreman je pobjednik", zaključio je viceadmiral Hranj.

"Vojska nam daje sigurnost"

Martin Sinković govorio je uime sportaša, ugovornih pričuvnika.

"Ponosni smo što možemo sudjelovati u sportskim aktivnostima Hrvatske vojske koja nam daje sigurnost kako bismo se mogli neometano baviti svojim sportovima", poruka je Martina Sinkovića koji je najavio da će on i njegov brat Valent održati zajednički trening s pripadnicima HV-a kako bi osnažili i unaprijedili zajedničku suradnju.

Nakon svečanosti imenovanja teretane otvorena je nova atletska (tartan) staza i organizirano zajedničko trčanje djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika HV-a, vrhunskih sportaša i kadeta te demonstracija uporabe sredstava prisile i samoobrane pripadnika Antiterorističke postrojbe Vojne policije i prigodna nogometna utakmica između Zapovjedništva za potporu i Pukovnije Vojne policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara