Massa: Kad bi slušali sve radio-veze na stazi čuli bi svašta

Massa: Kad bi slušali sve radio-veze na stazi čuli bi svašta

Foto: AFP

BRAZILSKI F1 pilot Ferrarija Felipe Massa je frustriran što mu se Lewis Hamilton nije ispričao zbog sudara u 12. krugu utrke u Singapuru, ali kaže da nema namjeru raspravljati o tome s vozačem McLaren-Mercedesa ovog vikenda u Japanu.

Tenzije između Masse i Hamiltona porasle su nakon utrke u Singapuru, pogotovo nakon Massinog dobacivanja tijekom Lewisovog intervjua i kasnije izjave kako Britanac u utrkama ne koristi mozak i vozi vrlo opasno.

Ferrarijev vozač kaže da bi se on na Hamiltonovom mjestu ispričao i da je na Britancu ostalo da dođe popričati s njim kako bi raščistili situaciju.

"Pokušao sam razgovarati s njim, ali on nije želio razgovarati sa mnom. To je razlog mog razočarenja i frustracije. Da sam ja bio na njegovom mjestu, ja bih se došao ispričati", izjavio je Massa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam razgovarati s njim nasamo, bez medija, ali kad sam ugledao da daje intervju učinio sam to što sam učinio jer sam očekivao malo drugačiju reakciju", nastavlja Brazilac.

"Ja u tom sudaru nisam napravio ništa osim što mi je probušena guma pa stoga nemam s njim o čemu razgovarati. Ako on dođe do mene i želi razgovarati, u redu, ako pak ne dođe, isto tako je sve u redu", kazao je Massa, te dodao da nema o čemu razgovarati s delegatom za utrke Svjetske automobilističke organizacije (FIA) Charlijem Whitningom jer se nada da će kazna prolaska kroz boksove u prošloj utrci "pripitomiti" Hamiltona.

"FIA je rekla svoje, ako uzrokuješ nezgodu ili ako se na stazi ne ponašaš kako treba dobiješ kaznu prolaska kroz boksove, a Hamilton ju je dobio. Da budem pošten, vrijeme je da Lewis shvati neke stvari."

Massa se osvrnuo i na napise u medijima oko razgovora putem radio veze sa svojim trkaćim inženjerom Robom Smedleyem u kojoj dobiva upute da "uništi Hamiltonu utrku":

"Rob mi je davao usmjerenje kako da vozim u utrci, a nikako nije mislio da ikome uništim utrku. Čak da mi to i narede iz boksa ja to nikada ne bih napravio. Ako bi slušali sve radio-veze na stazi čuli bi svakojake stvari. Čak mi je bilo smiješno kad sam vidio kolika se prašina digla oko te rečenice."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara