REGIJA

Matjaž Kek otkrio što se događalo u Rijeci kad je potjeran Ante Čačić

Matjaž Kek otkrio što se događalo u Rijeci kad je potjeran Ante Čačić
Foto: Index

MATJAŽ KEK, izbornik Slovenije i bivši trener Rijeke, otkrio je što se događalo u klubu s Rujevice kada je Anti Čačiću izglasano nepovjerenje zbog poraza od Finske. Podsjetimo, u listopadu 2016. godine reprezentacija Hrvatske pod vodstvom Ante Čačića porazom od 1:0 kompromitirala je plasman na SP-u u Rusiji. Čačić je dobio "pedalu", a Damir Mišković je rekao kako je HNS-u tada ponudio svog trenera Matjaža Keka da uskoči i pomogne Hrvatskoj. Da je Kek bio želja HNS-a, potvrdio je i Robert Markulin, član IO-a HNS-a i jedan od ključnih ljudi Saveza koji je na klupu doveo i Zlatka Dalića. 

No Kek danas tvrdi da mu hrvatski Savez nikad nije nudio mjesto izbornika. 

"Ne, nikad nije bilo konkretnog kontakta s Hrvatskim nogometnim savezom. Razmišljanja je možda bilo, ali to je sve. Bio sam na toj utakmici u Rijeci između Hrvatske i Finske, ali još jednom ponavljam da me nikad nitko nije nazvao", rekao je Kek u podcastu Sportkluba.

"Smanjit će se primanja igrača, to je predaleko otišlo" 

Osvrnuo se slovenski izbornik i na trenutnu situaciju u sportu, koji je paraliziran zbog pandemije koronavirusa.

"Slične su situacije u Hrvatskoj i Sloveniji. Mi smo najbliže Italiji, a znamo što se tamo dogodilo. U Sloveniji smo se vrlo disciplinirano ponašali. Treba se otvarati prostor za sport, uz puno opreza i prevencije. Najbitnije je zdravlje, ne treba se zaletjeti, ali osjećam puno više vedrine. Nogomet i život nam neće biti isti, toga moramo biti svjesni. Krajem petog i šestog mjeseca, nadam se, vidjet ćemo prve prijenose na TV-u", poručio je Kek i dodao da će se u nogometu sigurno korigirati primanja igrača koja su po njegovom mišljenju previsoka.

"Više ništa u životu neće biti isto, pa tako i u sportu. Nadam se da će klubovi krenuti s radom, da će se prvenstva završiti, jer po meni je zeleni teren mjesto gdje se to mora učiniti. Veliki će impuls biti novac Uefe koji će dobiti Hrvatska i Slovenija, a to je oko 4,3 milijuna eura. Puno će se toga promijeniti, pa tako i primanja u nogometu, koja su po meni bila nerealna. Predaleko je to otišlo, to će se morati mijenjati u budućnosti", zaključio je Kek. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara