Među svim tim brončanim zvijezdama iz Francuske zabio je samo - Goran Ivanišević

Među svim tim brončanim zvijezdama iz Francuske zabio je samo - Goran Ivanišević
Foto: EPA, Getty Images

BIO JE hrvatska sportska ikona i u devedesetim godinama prošlog stoljeća, ali nakon što je 2001. osvajanjem Wimbledona s pozivnicom postao junak jedne od najnevjerojatnijih sportskih priča ikada, Goran Ivanišević uzdignuo se u besmrtnost.

Nakon toga više ništa nije bilo važno, on je svoj životni san ostvario, a cijela je nacija plakala od sreće zajedno s njim. Nakon toga Goranu se svašta moglo tolerirati i svašta mu se moglo dopustiti, pa tako i da igra na nogometnim utakmicama.

Nakon osvajanja Wimbledona potpisao za Hajduk

Hajduk ga je nakon toga počasno uvrstio u svoj sastav, a godinu dana kasnije Ivanišević je zaigrao i na pravoj nogometnoj utakmici, i to ni više ni manje nego za hrvatsku reprezentaciju na Maksimiru, a još je i zabio gol.

Tog su se događaja danas prisjetili na engleskom nogometnom portalu Who ate all the pies.

Doduše, budući da su na YouTubeu naletjeli na snimku postavljenu 2007. godine, zaključili su da se utakmica igrala tada, no bilo je to 2002. na oproštaju Goranova velikog prijatelja Zvonimira Bobana.

Zamijenio Bobana i odmah zabio

Tog su dana na Maksimiru prvo igrale legende Dinama protiv legendi Milana, a zatim Vatreni iz 1998. protiv selekcije svjetskih zvijezda. Boban je zaigrao za tri prvonavedene momčadi, a u trenutku kad je izašao iz igre i službeno okončao karijeru, na iznenađenje svih zamijenio ga je - Ivanišević. I ne samo da ga je zamijenio nego je vrlo brzo i zabio gol za 1:1.

Udarac je bio pristojan, ali itekako uhvatljiv za Stipu Pletikosu, koji je stajao na golu svjetskih zvijezda, no čovjek koji će više od desetljeća čuvati gol hrvatske reprezentacije nije se baš potrudio zaustaviti ga. Da je obranio, nema dvojbe da bi ga cijeli Maksimir izviždao.

Svjetske zvijezde na kraju su slavile 2:1, ali rezultat je tu bio najmanje bitan, osim što pokazuje da je među svim tim brončanim reprezentativcima iz Francuske jedini strijelac bio - tenisač.

Najveći (i jedini) navijač West Broma u Hrvatskoj

Who ate all the pies podsjeća i na to da je Goran veliki navijač West Bromwich Albiona, na čijim se utakmicama više puta pojavio, te da je nosio neslužbenu titulu najvećeg navijača WBA-a u Hrvatskoj. Cinično napominju - vjerojatno i jedinog.

A mi, bez imalo cinizma, možemo samo zahvaliti ovom portalu što nas je sve zajedno podsjetio na ovaj Goranov pothvat.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara