Mesić i Račan čestitali hrvatskim vaterpolistima

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivica Račan uputili su brzojave čestitke hrvatskim vaterpolistima koji su na Europskom prvenstvu u Kranju osvojili drugo mjesto.

"Čestitam svim igračima i vodstvu reprezentacije na osvojenoj srebrnoj medalji. Odličnim igrama došli ste do medalje, i pokazali ste pravu sportsku hrabrost, upornost i znanje. Na žalost, vaš sportski uspjeh i zasluženo slavlje, zasjenilo je navijačko divljanje na tribinama što je za svaku osudu. Svim igračima i vodstvu želim puno uspjeha u budućem sportskom i osobnom životu," stoji u brzojavu predsjednika Mesića.


"Čestitam našim vaterpolistima na srebrnoj medalji. Sjajno ste predstavljali Hrvatsku, za razliku od navijača koji su svojim ponašanjem na finalnoj utakmici Hrvatsku sramotili i zaslužili osudu", stoji u brzojavu premijera Račana.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOO čestitao srebrnim vaterpolistima

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Ivica Miočić Stošić uputili su brzojav čestitku Hrvatskom vaterpolskom savezu povodom osvajanja srebrne medalje na Europskom prvenstvu održanom u Kranju.

"Dragi vaterpolisti, zahvaljujući vašem talentu, znanju, iskustvu i sportskoj srčanosti, hrvatski je vaterpolo, u kratkom razdoblju, osvajajući izvanredno drugo mjesto i srebrnu medalju na EP, neočekivano izborio ulazak u sam vrh europskog vaterpola. Čestitamo na sportskoj demonstraciji uspjeha. Čestitamo Hrvatskom vaterpolskom savezu i njegovom stručnom stožeru. Posebno čestitamo izborniku Zoranu Roji koji je svoja umijeća u vođenju reprezentacija uspio, u samo dva tjedna, poentirati sjajnim rezultatom hrvatskog vaterpola.

No, posebno žalimo što je srebrnu medalju u vaterpolu, zasjenila činjenica o krajnje skandaloznom i nekontroliranom ponašanju dijela hrvatskih navijača. Osuđujemo njihovo ponašanje, pozivajući hrvatsku sportsku javnost da uloži snage u donošenje Zakona o navijačima kojim bi se sankcionirali neredi u budućnosti. Izražavamo žaljenje što je veliki sportski rezultat naših vaterpolista zasjenila mračna strana onih kojima ni po čemu nije mjesto na sportskim borilištima", stoji u brzojavu HOO-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara