Barcelona

Messi: Čudne stvari se događaju u Barceloni

Messi: Čudne stvari se događaju u Barceloni
Foto: EPA

LIONEL MESSI dao je prvi intervju nakon drame u Barceloni i svoje javne svađe sa sportskim direktorom kluba Ericom Abidalom.

"Ne znam što se dogodilo tom čovjeku, ali morao sam mu odgovoriti jer sam se osjetio napadnutim. Ne samo ja, već i cijela momčad. Puno se priča o tome da ja ovdje dovodim igrače, mijenjam trenere, da sam moćan... Naravno da mi je problem kad to misli i sportski direktor. Ludost je reći da su igrači smijenili trenera. Abidal je direktor i on mora preuzeti odgovornost, on donosi odluke. Nisam mogao dopustiti da me se tako napada", rekao je Messi za Mundo Deportivo.

Podsjetimo, Abidal je rekao da je morao smijeniti Ernesta Valverdea jer su ga pojedini igrači sabotirali. Messi mu je tada odgovorio da kaže imena igrača ili šuti i preuzme odgovornost.

"Abidal je tim riječima povrijedio i mene kao osobu, ali i kao kapetana momčadi. Na osobnom nivou me povrijedilo, što ispada da ja donosim odluke i zapovijedam, a to nije istina."

Godinama se priča da Messi bira s kim će igrati i tko će ga trenirati...

"Ne znam zašto se to priča. Događalo mi se i u Argentini, tamo su me optuživali da sam birao izbornike, da igraju moji prijatelji. Valjda je sve to zbog činjenica da sam dugo na jednom mjestu. Vjeruje, puno puta ja imam jedno mišljenje, a klub napravi nešto drugo."

Nova skandalozna priča u Barceloni je da je predsjednik Josep Bartomeu navodno unajmio PR agenciju koja je bila zadužena da blati Messija, Piquea, Xavija, Guardiolu i mnoge druge ljude koji su bili povezani s Barcelonom, a kritizirali su njegov rad.

Bartomeu je demantirao te optužbe, a zatim održao hitan sastanak kako bi uvjerio igrače da je riječ o lažima.

"Bio sam pomalo iznenađen. Predsjednik nam je rekao istu stvar kao i medijima. Da nije to napravio. Istina je da vidim neke čudne stvari u klubu, ali obećali su iznijeti dokaze. Pričekat ćemo da vidimo je li istina ili nije. Ne možemo dotad to komentirati. Svakako je to jako čudna tema."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara