ZLATNA LOPTA

Messi: Dolazi trenutak kada ću reći zbogom

Messi: Dolazi trenutak kada ću reći zbogom
Foto: EPA

LEO MESSI jučer je u pariškom Theatreu du Chatelet iz ruku kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića primio Zlatnu loptu. Argentinac je jedini u povijest šest puta osvojio najveću individualnu nagradu u nogometu.

U govoru, nakon odgledanog filma na videozidu u kojem su govorili članovi njegove obitelji, Messi je kazao kako je svjestan da vrijeme brzo prolazi..

"Sjećam se kad sam osvojio prvu Zlatnu loptu. Došao sam u Pariz sa svoja tri brata, bilo je fantastično, nezaboravan osjećaj. Danas, deset godina kasnije, za mene je neko drugo vrijeme, vrlo posebno u mom životu jer sam tu sa ženom i trojicom sinova, tu su moj brat i nećak. Kao što je u videu kazala moja supruga Antonela, ja nikada nisam prestao sanjati, uvijek sam želio rasti, napredovati iz dana u dan i ono što je na kraju najvažnije, uživati u nogometu”, rekao je Messi te u dahu dodao:

"Zahvaljujem Bogu što mogu raditi ono što volim i radim otkad imam dvije godine. Danas sam svjestan svojih godina i zato još više uživam u ovim trenucima. Jer polako dolazi kraj i trenutak kada ću reći zbogom. Teško mi je zbog toga. Preostalo mi je možda nekoliko godina, a u ovom momentu vrijeme leti i sve mi se događa prebrzo. Nadam se da ću i dalje uživati u nogometu, obitelji, prijateljima i životu", rekao je Messi, jedan od najuspješnijih igrača svih vremena. 

Sa šestom Zlatnom loptom prestigao je Cristiana Ronalda koji ima pet trofeja, dok su Francuz Michael Platini te Nizozemci Johan Cruyff i Marco van Basten po tri puta bili najbolji. Ronaldo je u ovogodišnjem izboru završio na trećem mjestu, a Messi je sinoć osvojio drugu nagradu ove godine nakon što je proglašen najboljim i u izboru FIFA-e, dok je Virgil van Dijk u kolovozu dobio UEFA-inu nagradu za igrača godine.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara