Metličić: Moja generacija? Ništa prema ovima. Mi smo jedva pobjeđivali, a ovi gaze

Metličić: Moja generacija? Ništa prema ovima. Mi smo jedva pobjeđivali, a ovi gaze

Foto: Getty Images / Guliver Images

PERO METLIČIĆ kao kapetan vodio je Hrvatsku do svjetskog i olimpijskog zlata, a nakon do sada najveće pobjede nove generacije, čiji je trener, svjestan je da je ovim mladićima najvažnija psihološka priprema. Pa je u tom tonu prokomentirao veliku pobjedu nad Poljskom:

Veliki kapetan Pero galvanizira momčad

"Moja generacija i ono što je napravila je ništa, ni sjena u odnosnu na ovu. Mi smo pobjeđivali jedan razlike, a oni gaze", izjavio je Metličić ono u što ni sam ne vjeruje, ali je lijepo čuti. Jer njegova generacija osvojila je sve, a ova tek treba proći polufinale EP protiv Španjolske koje predstoji sutra u 21 sat.
 
"Ovo sve što smo mi naopravili je fanstastično, ali polufinale je tu i moramo se koncentrirati na Španjolsku. Samopouzdanje i elan koji smo dobili su sjajni, ali u sportu se to brzo okrene. Priprema mora biti 500 posto, ali ne želimo tu stati. Ako smo uzeli veliku priliku koja nam je pružena i izborili polufinale, sada moramo nastaviti."
 
"Medalja je velika, ali u igri su i izravni plasman na OI i SP"
 
Upozorava kako postolje nije jedino u igri: Medalja je velika stvar, ali tu su još u igri izravni plasman na Olimpijske Igre i Svjetsko prvenstvo, što bi nam puno olakšalo kraj sezone, mogli bi biti puno smireniji i opušteniji i mirno se pripremati za najveća natjecanja.
 
Metličić je prokomentirao i preostale polufinaliste Njemačku i Norvešku: Protivnici su odlični, ali sve su to ekipe koje su pobjedive i svi imamo šanse biti prvaci. Ali ovakava pobjeda nad Poljskoj dat će nam krila da nastavimo, momčad je to zaslužila.
 
Zna sve o vrlinama i manama Španjolaca
 
Izvrsno poznaje suparnika u polufinalu: Španjolci su stara, iskusna ekipa. Nezgodni su u obrani, agresivni, tjeraju te u grešku. Imaju fantistične golmane, ali u igri šest na šest su tanki, loše reagiraju na agresivne zone. Krila su iim dobra, puno traže pivota, ali koliko god bili dobri u tranzciji, nedorečeni su u napadu. Ako ih natjeramo da napadaju našu zonu, imamo šanse.
 

To može samo Hrvatska!

Posted by Index Sport on Thursday, 28 January 2016
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara