Metličić objasnio što Hrvatskoj najviše treba nakon ozljede Duvnjaka

Metličić objasnio što Hrvatskoj najviše treba nakon ozljede Duvnjaka

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NAKON ozljede Domagoja Duvnjaka, sve se mijenja u reprezentaciji Hrvatske koja danas igra drugu utakmicu na Euru. Zapravo, tek sada kreće turnir.

Utakmica s potpuno nespremnom Srbijom bila je dobra samo za naslovnice. Island će pokazati što može, kako izgleda i što je uigrala Červarova Hrvatska, koja je prvi dan ostala bez ključnog igrača.

On i Luka Cindrić bili su ključ kreacije u momčadi koja je građena prije svega na obrani. Duvnak je uz Cindrića igrao lijevog vanjskog, a danas na to mjesto ulazi Karačić. Pred njim je izazov karijere, a to posebno ističe Petar Metličić. On zna koliko će nam važan biti šut iz vana, bez obzira na kreaciju, posebno protiv jačih ekipa u drugom krugu.

Legendarni Petar Metličić prokomentirao je utakmicu protiv Srbije.

"Bilo je pristojno. Pitanje u toj utakmici bilo je psihološe naravi, puno smo kvalitetniji.
U prvoj utakmici je teško, mi smo jedva pobijedili Koreju u Splitu 2009. Uvuče se strah, no jučer  ispalo je dobro izuzev ozljede Duvnjaka."

Hrvatska je do daljnjega izgubila najboljeg igrača.

"Malo smo tužni i razočarani, ali to je sport nema vremena za plakanje moramo se pokrit kako možemo. Moramo podignuti igru na višu razinu, neki će igrati više, neki će morati igrati bolje. Sad ova ekipa mora pokazati timski duh."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko bi mogao zamijeniti Duvnjaka?

"Duvnjak je igrao lijevog beka, i zato nam je sada bitan Karačić. Cindrić nije sporan. Potreban nam je lijevi vanjski, koji će surađivati sa Stepančićem, Kopljarom i Buntićem, tu su  Mamić ili Mandalinić, netko sada mora sitsnuti. Kara i Cindra mogu kreacijom pomoći u prvh par utakmica, ali treba nam vanjski šut protiv pravih ekipa", objasnio je Metličić

Duvnjak je vođa ove reprezentacije, to nije sporno. Ali sada njega nema, tu ulogu mora preuzeti netko drugi.

"Sigurno da su igrači sada malo šokirani sada će se vidjeti tko je taj, Karačić i Cindrić već su pokazali ekstra kvalitetu, osvojili su Ligu prvaka. No, ako ne budemo imali vanjski šut, svi igraju 6:1 obranu i ako nećemo imati igrača poput Stepančića u prvoj utakmici, Karačić i CIndrić su šmekeri, ali ponavljam, nama treba vanjski šut."

Luka Stepančić je bio naš najbolji igrač u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu.

"U toj nesretnoj situaciji u kojoj malo igra u PSG-u, igra obranu više nego napad, nije bio poznat  kao neki super obrambeni igrač, puno se popravio u obrani, to je veliki dobitak uz ovih šest golova koje je zabio."

Igor Vori je najstariji igrač u momčadi Line Červara na ovom prvenstvu. 

"Bio sam mlađi od njega kada sam odlazio. Može pomoći u obrani, ali 60 minuta, svaki drugi dan, teško. Siguran sam da će Marić ući u kombinacije. Znamo Lina, on misli sto koraka unaprijed. Ima neku tajnu koju će sigurno pokazati", rekao je Pero pa nastavio:

"Bilo je logičnije možda da pozove Marića, ali Červar snosi odgovornost i on odlučuje. Ove dvije utakmice, može izdržati ovako, a ako bude trebalo sigurno će pozvati Marina", iskren je bio bivši desni vanjski hrvatske rukometne reprezentacije. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara