transferi

Milan namjerava nastaviti s kupovinama "kapitalaca". Pod jednim uvjetom

Milan namjerava nastaviti s kupovinama "kapitalaca". Pod jednim uvjetom
Foto: Getty Images

MILANOV predsjednik Paolo Scaroni obećao je kako će klub već tijekom predstojećeg ljeta, kao i zimus, osjetnije investirati u momčad. Međutim, jedino pod uvjetom budu li zadovoljeni svi parametri financijskog fair playa.

Milan je u zimskom prijelaznom razdoblju sa 70 milijuna utrošenih eura bio jedan od rastrošnijih klubova. U svjetskim je okvirima jedino više potrošio Chelsea (73 milijuna eura).

Kupovinama poljskog napadača Krzysztofa Piateka (Genoa) i brazilskog ofenzivnog veznjaka Lucasa Paquete (Flamengo), Milan je uloženim podsjetio na značajnije povećanje financijske moći u odnosu na protekle godine. 

"Kada me navijači zaustave na ulici, upitaju me zašto klub ne kupi kapitalca velikog imena. Moj je odgovor da smo spremni za kupovinu kapitalaca, ali jedino ako nam kupnju dozvoljava financijski fair play. Namjeravamo nastaviti s velikim kupnjama, ali u skladu s pravilima financijskog fair playa", potvrdio je Milanov predsjednik Paolo Scaroni za talijanske medije.

Milan je posljednjih godina učestalo zbog financijskog fair playa bio pod monitoringom Europske nogometne organizacije (UEFA).

"Nogomet se ubrzano mijenja i svi se moraju svakodnevno prilagođavati. Mnogi su zbunjeni raznim mehanizmima, kao i činjenicom da su transferi mogući jedino s resursima koji proizlaze iz klupskog profita. Mnogi ne znaju za spomenuto pravilo da ustvari financijski fair play diktira tržišnu ponudu i potražnju", pojasnio je Paolo Scaroni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara