HNL

Milanović pojasnio izjavu o Titovom Hajduku

Milanović pojasnio izjavu o Titovom Hajduku

ZORAN MILANOVIĆ, kandidat na izborima za predsjednika Hrvatske, dan nakon što je u Splitu izjavio da za Hajduk nije navijao jer je to bio klub Josipa Broza Tita i jer je u grbu imao preveliku petokraku, pojasnio je izgovoreno.

"Ja se ne natječem za predsjednika nogometnog saveza niti ću se ikad natjecati. Ja se natječem za predsjednika Republike Hrvatske. Svatko navija za klub koji voli. Uvijek sam bio protiv politizacije i prikrivene militarizacije sportskih društava, u tom je kontekstu moja izjava koja je bila jučer. Za Hajduk sam navijao, ali politika mi se nikad nije sviđala blizu ni jednog kluba, pa ni danas. Svi hrvatski klubovi su hrvatski klubovi, to su naši klubovi."

Milanović, koji je otkako je ušao u visoku politiku inače više puta izjavio da je bio i jest navijač Hajduka dan ranije je izjavio:

"Dok sam navijao za nogometne klubove, nisam navijao za Hajduk jer je to bio Titov klub. Nosio je na dresu veliku petokraku, mogli ste se ubosti na nju i to nije uopće lijepo izgledalo." 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara