REPREZENTACIJA U SPLITU

Ministar policije: Istražujemo tko prodaje ulaznice MUP-a za Hrvatsku i Mađarsku

Ministar policije: Istražujemo tko prodaje ulaznice MUP-a za Hrvatsku i Mađarsku
Foto: Pixsell / Filip Kos

HRVATSKA reprezentacija sutra od 20:45 igra prvu službenu utakmicu na Poljudu nakon četiri i pol godine, kada joj je protivnik bila Italija na terenu na kojem je bila istaknuta svastika. Sutra se igra protiv Mađarske u kvalifikacijama za Euro 2020.

>>> Netko prodaje MUP-ove ulaznice za 3400 kuna. Je li ih policija dobila besplatno?

Ulaznice za utakmicu rasprodane su u rekordnom roku, a na jednom internetskom servisu za preprodaju naišli smo na brojne oglase ljudi koji prodaju ulaznice, iako je HNS strogo zabranio prodaju na crnom tržištu i jasno naglasio da će se na ulazima kontrolirati osobni podaci. Ako ne budu isti kao na osobnoj ispravi, osoba će biti udaljena sa stadiona.

Najskuplje ulaznice prodaju se za 3400 kuna, a zanimljivo, one glase na Ministarstvo unutarnjih poslova. Na njima piše "pozivnica", a ulaznice takvog tipa su najčešće besplatne. Nije poznato je li MUP od HNS-a dobio besplatan dio ulaznica i kako je moguće da netko prodaje ulaznice koje je dobila policija.

Iz MUP-a su nas kratko zamolili za strpljenje kada smo upitali za njihov komentar ove situacije, a slično je rekao i ministar unutarnjih poslova te potpredsjednik vlade Davor Božinović.

U Dnevniku Nove TV rekao je da se istražuje tko je prodavao navedene ulaznice i da će reagirati kad doznaju.

Iz PU splitsko-dalmatinske nešto kasnije je stigao malo dulji odgovor:

"Upoznati smo s objavom preprodaje ulaznica. U tijeku je utvrđivanje svih relevantnih činjenica. Eventualno daljnje poduzimanje mjera prema djelatnicima ovisit će o utvrđenom."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara