STIPE MIOČIĆ

Miočić: Cormier je rekao da me nije namjerno ubo u oko. Recimo da mu vjerujem

Miočić: Cormier je rekao da me nije namjerno ubo u oko. Recimo da mu vjerujem
Foto: Getty Images/Gulilver Image

STIPE Miočić nalazi se u jeku priprema za borbu karijere. Petnaestog kolovoza će se treći put u karijeri boriti protiv Daniela Cormiera. Nakon što ga je u posljednjoj borbi porazio, nova obrana pojasa prvaka bila bi snažan argument tvrdnji da je najbolji UFC teškaš u povijesti.

Kako se borba bliži, počela su i prozivanja kojima je Daniel Cormier naročito sklon. Tako je nedavno poručio Miočiću da "ponese tenisice za hrvanje", čime je dao do znanja na koji način želi ostvariti pobjedu. Miočić je vrhunski hrvač, ali Cormier je po tom pitanju jedan od najboljih MMA teškaša ikad. S obzirom na to da će se boriti u manjem kavezu, stručnjaci daju prednost Cormieru kojem će biti lakše uloviti Miočića u klinč.

Miočić je u ESPN-ovom podcastu rekao kako je spreman za takve uvjete: "Bilo bi bolje za mene da je kavez veći, ali nema veze. Pokušao sam se izboriti za veći kavez, ali nije uspjelo. Drugačije je, posebno u klinčevima i guranjima uz ogradu, nedostaje prostora. Zbog toga smo trenirali hrvanje više nego inače. Cormier je rekao da ponesem hrvačke tenisice? Ok, ali svaka borba počinje na nogama. Misli li on da ćemo se hrvati ili boriti? Neka me proba srušiti."

Komentirao je i kako je trilogija utjecala na njihov odnos: "Promijenila nas je, obojica smo sad drugačiji. On više nije netko koga ću nazvati kako bih mu čestitao rođendan. Borit ćemo se, a ne družiti."

Velika tema uoči borbe je i činjenica da ga je Cormier u prvoj borbi u više navrata ubadao prstom u oko čime mu je oštetio vid i nanio dugotrajnu ozljedu: "Rekao je da nije napravio to namjerno. Recimo da mu vjerujem. Naravno da mi nije svejedno, opasno je i jako boli. Pokušat ću učiniti sve da mu onemogućim to, ali ću i prije početka reći sucu da pripazi na ubode."

UFC 253 na kojem su Miočić i Cormier glavna borba večeri održat će se u UFC-ovoj dvorani u Las Vegasu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara