UFC

Miočić postavio poseban uvjet? Cormier iznenađen: Pa to meni više odgovara nego njemu

Miočić postavio poseban uvjet? Cormier iznenađen: Pa to meni više odgovara nego njemu
Foto: Guliver Image/Getty Images

STIPE MIOČIĆ 15. kolovoza branit će titulu prvaka protiv Daniela Cormiera, borca kojem se prošle godine osvetio za gubitak titule i poraz iz 2018. godine.

Kao moguću destinaciju za njihov konačan obračun Cormier je spomenuo Apex u Las Vegasu. Tamo je manji kavez od standardnog. Veličina kaveza u Apexu je 48,12 metra kvadratnih, dok je veličina uobičajenog oktogona skoro 70 metara kvadratnih.

"Čuo sam da je veličina kaveza bila Miočićev uvjet", rekao je najpoznatiji MMA novinar Ariel Helwani u razgovoru s Cormierom.

"Veličina kaveza nije bila u ugovoru. To bi bilo dobro za mene jer manji oktogon ide meni u prilog, ja sam tip borca koji želi biti blizu suparnika u stand-up borbi i tip borca koji se želi hrvati. Ja sam se već borio u manjem kavezu, u Strikeforceu. Možemo reći da sam malo više navikao na takav kavez u odnosu na Stipu", izjavio je Cormier.

Manji kavez nudi veći broj nokauta u odnosu na veći, gdje borci imaju više prostora za obranu i izbjegavanje udaraca. Cormier pristaje na bilo kakvu veličinu kaveza, ali želi izbjeći neke lokacije.

"Sve je ok dok se ne borimo u Coloradu ili u Novom Meksiku gdje ne možeš disati... Mislim da su to jedina mjesta za koja bi nam trebali nešto ranije javiti. Da se borimo u Novom Meksiku, onda bih sigurno tamo otišao nešto ranije da se prilagodim na nadmorsku visinu", rekao je Cormier kojem će borba protiv Miočića biti posljednja u karijeri.

Helwani je ranije objavio da bi i Miočiću ovo mogla biti posljednja borba u karijeri.

"Takav scenarij nije nevjerojatan, da to obojici bude posljednja borba. I Stipe bi se mogao umiroviti ako izgubi. Ima 38 godina, radi kao vatrogasac i želi podignuti obitelj. Mogu vidjeti scenarij u kojem oba borca odlaze nakon međusobnog meča za titulu, što je iznimno rijetko", rekao je Helwani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara