CRO COP

Mirkova avantura u vojsci iz 90-ih: To ni Miško iz "Ko to tamo peva" ne bi uspio

Mirkova avantura u vojsci iz 90-ih: To ni Miško iz "Ko to tamo peva" ne bi uspio
Foto: Mirko Filipović / Facebook

MIRKO FILIPOVIĆ na Facebooku se prisjetio dana provedenih u vojsci i prijatelja koje je stekao u tom periodu. Legendarni borac prepričao je događaj iz automobila svog vojničkog druga Samsona koji ga je podsjetio na scene iz filma "Ko to tamo peva".

"Kada sam danas dobio sliku iz vojske prisjetio sam se nekih doživljaja koje ću cijeli život pamtiti. Na slici je zaokružen prijatelj Samson, odrastao selo do mene, zajedno u vojsku otišli. On je jedini imao auto od nas iz voda, ako se dobro sjećam.

Uglavnom uvijek gužva kod njega za otići kući kad dobijemo slobodno. Jednom ja upadnem među četvoricu koje je povezao. Imao je nekog prastarog BMW-a, na svakom zavoju smo molili Boga da nas vlastiti kotač ne obiđe.

I pegla Samson tako jednom ravnom dionicom iz Požege prema Slavonskom Brodu između dva sela jedno 120 -130 i u jednom trenutku se pri toj brzini digne hauba ispred šofer šajbe...

Na toj brzini  - u sekundi zid pred našim očima. Samo haubu vidimo. Klinkice koje histerično vrište na koncertima svjetskih pop-rock zvijezda su šepavi mravi kako smo mi vrištali.

'Ajd da je to autoput pa bi imali veće šanse nego na nekakvoj seoskoj cesti koja em je uska, em kanalčine sa svake strane... Tad mi je prvi put stao sat na ruci od straha!

Kako smo mi stali, kako smo ostali živi, kako nismo sletjeli i izginuli... stvarno ne znam. Kako je Samson uspio stati to ni Miško iz ‘Ko to tamo peva’ ne bi uspio.

Sjećam se samo da kad smo nekako stali uz tu cestu da sam ja nekako izašao van i da nisam htio dalje s njima. I još jedan je ostao sa mnom. Kako smo došli do kuća svojih ja stvarno više ne znam.

Od šoka sam valjda amneziju dobio. Sjećam se samo da me pitao nakon par tjedana hoću opet s njim kući. Kad ga nisam zadavio tad nitko nikad neće!

Pozdrav vojničkom frendu Samsonu...", napisao je Mirko na svom Facebooku.

Filipović je dio života proveo kao član Antiterorističke jedinice Lučko, a 2000. godine otišao je iz MUP-a te se posvetio borilačkoj karijeri.

Prisjećajući se davnih vremena, Cro Cop je podijelio i fotografiju svoje ekipe iz vojske s početka devedesetih. Možete li ga prepoznati na njoj? 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara