Mirna Librić brani boje Hrvatske na 44. "Zlatnoj pirueti Zagreba"

Foto: Neja Markičević / Cropix

ZAGREB i Hrvatska će od 8. do 10. prosinca 2011. godine biti po 44. puta domaćin tradicionalnom međunarodnom seniorskom natjecanju u umjetničkom klizanju - Zlatne piruete Zagreba.

Kao i svake, tako i ove sezone dolaze kvalitetni klizači i klizačice sa svih strana svijeta. Nastupit će natjecatelji iz 27 zemalja s triju kontinenata. U ženskoj konkurenciji vidjet ćemo 28 klizačica, dok je kod klizača prijavljeno 20 natjecatelja. Atrakcije neće nedostajati jer će se za medalju boriti i osam sportskih te 15 plesnih parova.

"Zlatna pirueta zanimljiva je u svijetu umjetničkog klizanja, a to dokazuje broj prijava koje iz godine u godinu rastu", poručila je predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden te dodala kako ove sezone Pirueta ima poseban značaj.

"Prva je to velika važna sportska priredba uoči Europskog prvenstva u siječnju u Engleskoj te Svjetskog prvenstva u Francuskoj u ožujku."

Boje Hrvatske i ove će godine braniti nacionalna prvakinja Mirna Librić.

"Konkurencija je jako velika, neću ništa predviđati, ali očekujem da ću pokazati sve što znam i odklizati najbolje što mogu. Meni je čast klizati s tako velikim imenima na domaćem natjecanju jer ujedno mogu mnogo od njih naučiti."

Uz 19-godišnju Samoborku prvi put domaćoj publici predstavit će se juniorke Petra Jurić, Nika Žafran te Ema Lipovšćak.

Ovogodišnje natjecanje počinje u četvrtak, 8. prosinca, kratkim programom sportskih parova (17.45 sati), a završava u subotu slobodnim programom za klizače (19.30 sati). Svečano otvorenje zakazano je za 9. prosinca u 18 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Ulaz će za sve ljubitelje klizanja biti besplatan sva tri dana natjecanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara