El Clasico regionalnog kickboksinga: Brestovac brani FFC pojas protiv BH Machine

El Clasico regionalnog kickboksinga: Brestovac brani FFC pojas protiv BH Machine

Foto: FFC

FFC 29 u Ljubljani donosi nam pravi regionalni kickboxing “El Classico”. Legendarni BH Machine, Dževad Poturak, pokušat će oduzeti pojas kralju FFC-ovih teškaša Mladenu Brestovcu.

Deset puta dosad Brestovac je nastupio u FFC-u i nijednom još nije bio ni blizu poraza, a osvojio je teškašku titulu i četiri puta je obranio. No sada protiv sebe ima iskusnijeg protivnika koji je prošao kroz najveće promocije svijeta i koji je dijelio ring s imenima poput Melvina Manhoefa, Daniela Ghite, Raul Catinasa, Briana Douwesa, Alistaira Overeema, Ismaela Londta ili Igora Jurkovića. Upravo prva trojica su i njegovi najveći “skalpovi”, no Brestovac je trenutačno borac na najvišem svjetskom nivou. Postavili smo mu nekoliko pitanja i saznali što on misli o tome.

Iza tebe je najteža borba u FFC-u, protiv Daniela Lentiea, barem prema onome što se događalo u ringu. Kako bi opisao meč iz Arene?

"Mislim da borba uopće nije bila teška, čak nisam bio posebno umoran nakon borbe jer sam tek u trećoj rundi ušao punom snagom u meč".

Kada sam rekao teška, mislio sam na to da si imao problema, odnosno doživio si prvo brojanje u FFC-u. Je li bilo riječ o previše samopouzdanja i to da si u FFC ringu favorit, posebno zbog dosadašnjih rezultata?

"Borba je krenula laganim tempom, mislim da je moj protivnik pokušavao umrtviti borbu jer se nije mogao nositi sa mnom te je svako malo bio na podu i pokušavao ukrasti nešto vremena. Dobio je opomenu i brojanje jer se nije htio dići s poda kada mu je sudac to rekao. U trećoj rundi borbe sam dobio kontru na low kick koja me bacila na pod. Iskreno, udarac me nije nešto posebno uzdrmao i mislim da, u trenutku udarca, nisam bio na jednoj nozi prilikom zadavanja low kicka, ne bih ni završio na podu. Nakon toga sam odmah krenuo punom snagom, napravio još jedno brojanje i izdominirao protivnika do kraja te zadnje runde".

U 11. FFC borbi i u petoj obrani naslova boriš se s Dževadom Poturkom, veteranom i borcem s kojim vjerojatno gajiš i neke privatne odnose. Jeste li kada razgovarali o međusobnom meču i kako si se osjećao kada ti je on ponuđen za protivnika u Ljubljani?

"Koliko sam razumio organizatore, on je insistirao na ovom meču, a ja sam rado prihvatio borbu čim su mi javili s kim se borim. Nemamo nikakve privatne odnose, osim što smo se sretali na raznim turnirima".

Kakav ti je dojam o njemu kao o borcu, posebno kada pogledamo popis protivnika s kakvima se susretao, što je izuzetno impresivno?

"Bilo bi impresivno da ih je sve pobijedio, ali nije. Tako da nemam nikakav impresivan dojam o njemu."

Po čemu se smatraš boljim od njega, odnosno što bi trebala biti tvoja prednost u obrani ovog naslova prvaka?

"Kao i u svakoj borbi protiv nižeg protivnika, prednost je dužina ruku i nogu te snaga."

Što se tiče Gloryja, meč Rica i Badra nije ponudio spektakl kakav se očekivao, a teška kategorija sada je u nezgodnoj situaciji. Kako bi to prokomentirao, kao i spomenuti meč?

"Rico i Hari odradili su samo jednu rundu meča, pa je teško reći nešto o borbi, ali sigurno je da Hari može uzdrmati i ozlijediti Rica. Jedino je pitanje može li to raditi sve tri runde ili čak pet. Hari je zasigurno puno veći talent od Rica, ali jednostavno nije više u borbama i u sportu, jer jedan meč u dvije godine nije mjerilo za borbu na najvišem nivou. Ozljeda koju je zadobio u meču bila je ozljeda mišića, za koju su odmah većina kickboxing legendi rekli da nikada ne bi predali meč radi nje. Jednostavno, od silnog adrenalina ni ne osjetite tu ozljedu, pa je pitanje je li Hari želio ostati još u ringu."

Glory se najesen vraća u Zagreb i ti ćeš sigurno biti jedna od glavnih borbi, no možeš li do onda osigurati novi napad na naslov ili misliš da će biti možda teškaški turnir za izazivača?

"Ne znam još koji su planovi za Glory u Zagrebu, ja sam otvoren za sve opcije koje organizacija odluči."

Vjerujem da trenutačno i svoje planove prilagođavaš tom nastupu. Imaš li neki raspored za ostatak godine?

"Još točan raspored nemam, ali moguće je da ću odraditi još jedan meč prije Gloryja u Zagrebu, nadam se da ću saznati uskoro kada i gdje".

Nastupao si već u Tivoliju, kakva te publika tamo čeka? Koliko utjecaja na tebe ima mjesto održavanja tvojih mečeva? Gdje se najviše voliš boriti?

"U Tivoliju je odlična atmosfera i slovenska publika dobro razumije sport te je uvijek zahvalna. Svejedno mi je gdje nastupam, u ringu ste samo ti, protivnik i sudac, ostalo je nebitno".

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara