Mladi Medvjedi pred Disciplinskom komisijom: "Klub ih poštuje, ali i stranci igraju sa srcem"

Foto: Bruno Konjević / Cropix

NA finalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske između Medveščaka i Mladosti došlo je do incidenta kada je nekoliko igrača Medveščaka napustilo klupu usred utakmice.

Mladi domaći igrači Mario Čunko, Tihomir Filipec, Nikša Trstenjak i Hrvoje Božić. Igrači su bili nezadovoljni što nisu dobili priliku zaigrati protiv jedinog protivnika u državi, kojeg su Medvjedi pregazili s najboljim igračima iz prve momčadi.

Na službenim stranicama kluba iz Medveščaka su poručili kako razumiju razmišljanja igrača i njihovo nezadovoljstvo malom minutažom, ali kako te probleme moraju rješavati s trenerom i vodstvom kluba prije utakmica.

"Manja minutaža u finalnoj utakmici nije ni najmanje nedostatak poštovanja za igrače koji su izborili ovo prvenstvo. Igrači pristigli iz dijaspore kao i igrači stranog porijekla za Medveščak igraju svim srcem i nema mjesta raznim naklapanjima o plaćenicima koji ne vole klub i grad Zagreb. Ovo nesportsko ponašanje šteti igračima, klubu i navijačima te je klub slučaj proslijedio Disciplinskoj komisiji koja će ga razmotriti i odlučiti o eventualnim kaznama za igrače", dodaje se u službenoj izjavi kluba.

"Od samog početka sudjelovanja Medveščaka u EBEL-u želja je kluba da u igri sudjeluje što veći broj hrvatskih igrača. U prvu momčad konstantno dolaze novi igrači iz podmlatka te se na taj način razvijaju talenti. Najbolji dokaz za to su rezultati naših mladih igrača na utakmicama EBEL-a koji su bili ključni i svojim pogocima odlučili o pobjedi u nekoliko utakmica", rekao je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić i dodao kako je Medveščak pokazao da postoji hokejska publika u Hrvatskoj, ali je time otvorio i sva pitanja opstanka tog sporta u ovoj zemlji.

"Pitanja o problemima hrvatskog hokeja uporno se postavljaju Medveščaku, ali to nije problem ovog kluba, Medveščak ih ne može sam riješiti. Pitanja treba uputiti na drugu adresu", dodao je Vučinić.

Devet od 28 igrača prve momčadi Medveščaka su domaći mladi igrači. Da se radi o nogometnom klubu situacija bi bila skandalozna, ali s obzirom da se profesionalni hokej u Hrvatskoj tek razvija, razumljivo je da je za uspjeh u konkurenciji slovenskih i austrijskih klubova potrebna pomoć iskusnih igrača iz inozemstva. No, projekt Medveščaka u EBEL-u neće imati puno smisla ako od toga hrvatski hokej nema nikakve koristi. To očekuje i publika, koja ne puni Ledenu samo zbog Medveščaka, nego zbog hokeja. Klub je pokazao da radi na razvoju mladih igrača i naravno da se ne može očekivati uspjeh preko noći, potrebne će biti godine. A potrebno je razviti i druge centre hokeja u Hrvatskoj ako već postoji želja da hokej opstane, jer "monopol" jednog kluba nikako nije dobar niti za jedan sport. Tada bi i ovi "medvjedi" viška imali opciju redovitog igranja na vrhunskom nivou, pa makar u drugom dresu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara