Mlinka i Petev najavili Kutiju šibica: Od ove godine i turnir za žene

Mlinka i Petev najavili Kutiju šibica: Od ove godine i turnir za žene

Foto: Kutija Šibica

POČELE su prijave za 46. Kutiju Šibica, poznati nogometni turnir koji će ove godine doživjeti svoje 46. izdanje, jubilarni deseti put zaigrat će veterani, a premijeru će imati ženski turnir. Na današnjoj konferenciji za medije turnir su podržali Dinamov trener Ivajlo Petev i maksimirska legenda Marko Mlinarić.

Kutija šibica 2016.  tradicionalni je turnir koji promovira naraštaje nogometnih zaljubljenika, amatera i profesionalaca, a čije je ovogodišnje izdanje predstavljeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji u zagrebačkom Domu sportova.

Riječ je o turniru koji spaja sve generacije, sve haklere, malonogometne heroje svojih ulica i kvartove i njihove prijatelje koji su odrastali s turnirom, postali profesionalci, reprezentativci i i igrači velikih europskih klubova. Od svog osnutka daleke 1971. do danas Turnir fascinira svojom posebnošću i jedinstvenom nogometnom filiozofijom koja zrači emocijama i ponosom.

I ove godine, kao i proteklih devet, uz glavni turnir seniora organizirana je i jubilarna, 10. Veteranska Kutija šibica.Turnir za žene po futsal pravilima


Međutim, kao velika novina ovogodišnjeg izdanja turnira jest 1. Otvoreni kup žena u malonogometnom turniru. U ulozi predstavnice ženskog turnira našla se poznata hrvatska nogometna trenerica Tihana Nemčić.

"Kutija šibica najpoznatiji je turnir u našoj zemlji te glavni malonogometni događaj u Božićno vrijeme. Pratim malonogometne turnire od kad sam bila 13-godišnja djevojčica, od onog u svojim rodnim Križevcima pa sve do Kutije, i uvijek sam se divila potezima malonogometaša."

"Naravno da je prilika koju sada imam, da i ja budem dio jednog takvog događaja, ostvarenje sna i ne mogu dočekati da turnir započne, da se okupi što veći broj ekipa, da se zakuha i da u neizvjesnosti i pozitivnom uzbuđenju dam svoj osobni igrački i ljudski doprinos prvom izdanju ženske Kutije šibica."O popularnosti samog turnira govore i podaci od prošle godine: 203 prijavljene momčadi te više od 20.000 gledatelja uz ukupan nagradni fond od čak 150.000,00 kuna, a koji ostaje jednak i ove godine.

Turnir će se odigravati u gradskim dvoranama: Domu sportova – dvorana 2, SD Trešenjevka – Kutija šibica, SD Trnsko, SD Peščenica, SD Dubrava i SD Sutinska vrela. Sustav natjecanja Turnira također ostaje isti onom prethodnih godina. U seniorskom i veteranskom turniru momčad čine 5 igrača u polju i 1 vratar, dok u turniru žena momčad na terenu čine 4 igračice 1 vratarica.

Zanimljivost je također i sama lopta kojom se igra turnir! Seniorski i veteranski turniri igraju se loptom veličine broj 5, dok se turnir žena igra loptom veličine 4. Upisnina za turnir seniora i veterana (rođeni 1978. i stariji) iznosi 1.000,00 kuna, dok je cijena upisnine za Turnir žena simboličnih 400,00 kuna.

Važni datumi:

Vrijeme održavanja turnira: 26.11. – 30.12.2016.
Prijave za sve turnire: 02. – 11.11.2016.
Izvlačenje prijavljenih parova: 17.11.2016.
Četvrtfinale turnira: 26.12.2016. (Dom sportova – dvorana II)
Polufinale turnira: 28.12.2016. (Dom sportova – dvorana II)
Finale turnira: 30.12.2016. ( Dom sportova – dvorana II)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara