Hrvatski studenti napravili mobilnu aplikaciju Europskih sveučilišnih igara

Hrvatski studenti napravili mobilnu aplikaciju Europskih sveučilišnih igara

Foto: EUG

EUROPSKE sveučilišne igre su iza ugla, a organizacija najvećeg multi-sportskog događaja u povijesti Republike Hrvatske u završnoj je fazi. Ovih je dana tako postala dostupna i službena mobilna aplikacija Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016.  
 
Aplikacija nazvana EUG2016 je besplatno dostupna za Android i iOS uređaje, a sve potrebne informacije o Europskim sveučilišnim igrama mogu se pronaći na hrvatskom i engleskom jeziku. 
Iz organizacije napominju kako je aplikacija osmišljena kao centralno mjesto informiranja svih zainteresiranih pojedinca, bez obzira radi li se o posjetiteljima, predstavnicima medija, volonterima ili samim natjecateljima. 
 
Tako će se pomoću aplikacije moći pratiti službene vijesti, rezultati i važne informacije te sve što se piše na Twitteru o Igrama pod oznakom #EUG2016. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Uz jednostavan pregled može se saznati raspored događaja, a one najzanimljivije korisnici mogu dodati u svoj kalendar kako ih ne bi propustili. Tu je i popis svih sportskih dvorana u Zagrebu i Rijeci koje će se koristiti tijekom Igara te informacije turističkog značaja, posebno zanimljivih za preko 5000 studenata sportaša iz 41 zemlje, a koji u Zagreb ili Rijeku dolaze po prvi puta. Aplikacija također pruža općenite informacije o samim Europskim sveučilišnim igrama te zanimljivu priču o tome kako je nastala službena maskota Hrki, svojevrsni Zagijev nasljednik.
Posebni dodataka je i zabavni kutak, gdje je moguće pronaći zanimljivosti poput Hrki kamere™, koja omogućuje korisnicima da na svoje fotografije dodaju Hrkija u različitim sportskim izdanjima, a zatim fotografiju jednostavno podijele na društvenim mrežama. 
 
Za pokretanje aplikacije zaslužan je tim studenata kojeg čine predstavnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Petra Šegin i Stanko Krtalić Rusendić, student Studija dizajna Luke Perića te student ekonomije Marko Božac, a izrađena je u sklopu projekta UNIverzI-JA-DA u organizaciji agencije HAMAG-BICRO.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara