Modrić prvi put komentirao svjedočenje na suđenju Mamiću: Moja savjest je mirna

Modrić prvi put komentirao svjedočenje na suđenju Mamiću: Moja savjest je mirna
Foto: Luka Šangulin / Index

LUKA MODRIĆ je prvi put prokomentirao svoj iskaz na suđenju Zdravku Mamiću, zbog kojeg je Državno odvjetništvo protiv njega podiglo optužnicu zbog lažnog svjedočenja.

Optužnica protiv Modrića isprva je podignuta pred osječkim sudom, gdje se sudilo i Mamiću, no slučaj je u međuvremenu preseljen u Zagreb. 

Početkom ovog mjeseca zagrebački Županijski sud pravomoćno je odbacio optužnicu protiv Modrića za lažno svjedočenje na suđenju Mamiću.

"Drago mi je da je tako odlučeno, ali iskreno, nisam sumnjao u takav ishod. Moja je savjest mirna", rekao je Modrić u intervjuu za Sportske novosti.

Objasnio je kako mu je u ljeto prošle godine bilo proživljavati bijes javnosti upućen prema njemu zbog njegovog ponašanja na suđenju Mamiću:

"Bilo mi je teško. Pogotovo me opteretio taj javni linč zbog obitelji i bližnjih, koje je to jako pogodilo. Tretiralo me se gotovo kao da sam nekog ubio. Najviše me zapravo smetao taj dojam kao da se jedva dočekalo da me se javno oblati."

Posebno ga je zasmetalo:

"Dok su me po svijetu hvalili, istodobno me godinama u Hrvatskoj osporavaju i na to sam se navikao. Nisam međutim mogao vjerovati da će me snaći takva količina blaćenja i vrijeđanja. Gazili su me kao čovjeka."

Podsjećamo, tužiteljstvo je Modrića teretilo da je 13. lipnja 2017. na osječkom suđenju Mamiću i još trojici svjesno lagao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba, potpisivao svaki put kada bi produljivao ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Tužiteljstvo tvrdi da je tako iskazivao iako je znao da to ne odgovara istini, "jer je navedene anekse potpisao u vrijeme kada je već igrao za novi klub, nakon realizacije ugovora između tih klubova, pri čemu je cjelokupan iznos pripao matičnom klubu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara