Modrić, šef Zidaneovog Reala: "Hrvat kontrolira igru, poveznica je terena i klupe"

Modrić, šef Zidaneovog Reala: "Hrvat kontrolira igru, poveznica je terena i klupe"

Screenshot: Marca

MARCA, najčitaniji dnevni list u Španjolskoj i jedan od najuglednijih sportskih dnevnika uopće, najupućenija je u tajne i intrige Realovog kraljevskog dvora.

Ni manje ni više nego sedam njenih novinara ima zadatak isključivo pratiti Real i izvještavati čitateljstvo o događajima u najvećem i najintrgantnijem klubu na svijetu, pa kad Marca nekoj priči iz Reala dodijeli značajno mjesto, onda je po svemu sudeći itekako utemeljena.
 
"Potpuna povezanost: Luka & Zidane" 
 
Tako je preko cijele današnje naslovnice razvaljen Luka Modrić, uz veliki naslov "Potpuna povezanost Luka & Zidane" i pojašnjenja "Zizou je kontrolu Realove igre prepustio Hrvatu", te "Izravna je veza između klupe i terena". 
 
Naravno, jasno je što se pod ovim misli; Modrić je čovjek kojem novi trener i bivši igrački as beskrajno vjeruje, pa mu je prepustio ključeve momčadi. Odnosno, premda Modrić formalno nije kapetan Reala, očigledno ima ugled i ovlasti vođe. 
 
Zizou želi Modrića vratiti na razinu na kojoj je bio kod Carletta
 
Podsjećamo, Modrić je bio ključni igrač i kod Zidaneovih prethodnika, najviše kod Ancelottija, kada se nametnuo kao nezamjenjiv tijekom trofejnog niza koji je prekinut upravo Modrićevom ozljedom i četveromjesečnom pauzom, nakon čega je Ancelotti morao otići, pa eto još jednog dokaza Modrićeve moći i značaja u Realu.
 
Talijanski stručnjak prvi mu je dao glavnu ulogu i Modrić je tada postao srce momčadi, njena središnja os. Ovisno o sitaciji diktirao je i kreirao Realovu igru; po potrebi se vraćao dublje i tako čuvao leđa ofenzivnijim suigračima, ali i preciznim proigravanjima postao jedan od zaštitinih znakova kluba, te primjer žrtvovanja za momčad.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Modrić je kod Ancelottija postao Realov ključni igrač i jedan od najboljih na svijetu
 
Tako se nametnuti u najvećem klubu na svijetu mogu samo najbolji i najveći igrači, pa njegove riječi i mišljenja imaju itekakvu težinu. Navijačima i Zidaneu može biti drago što mu recentna promjena trenera posebno godi, uostalom kao i ostatku momčadi, jer vidjelo se to i po Realovoj igri i rezultatu (5:0) protiv Deportiva u debiju novog trenera.

Modrić je govorio u ime ostalih kada je nakon trijumfa izjavio: "Žao mi je Rafe Beniteza i želim mu se zahvaliti, ali iskreno, kada pogledamo utakmicu s Deportivom, njegov odlazak i Zidaneov dolazak bila je promjena na bolje. Uostalom, samo usporedite ovaj meč sa zadnjim kojeg smo igrali pod prethodnim trenerom."

Zidaneu je Modrić od člana virtualne, postao glavni čovjek momčadi u stvarnom životu
 
Modrić pod Zidaneom svakako bi trebao podsjećati na onog iz Ancelottijeve ere, uostalom Francuz je bio Talijanov igrač i pomoćnik, a koliko cijeni Modrića pokazuje ne samo onim o čemu Marca piše na naslovnici, nego i time što ga je prošle godine uvrstio u svoju idealnu momčad.
 
Zidane je naglasio da će inzistirati na napadačkoj igri temeljenoj na tempu i kreaciji, a to su, pokazala je i prva utakmica pod novim trenerom, Modrićeva zaduženja. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara