HRVATSKA - SLOVAČKA

Modrić: Zašto još igram za Hrvatsku? Ovaj dres je za mene najveći

Modrić: Zašto još igram za Hrvatsku? Ovaj dres je za mene najveći
Foto: Pixsell

HRVATSKA reprezentacija u subotu u 20:45 na Rujevici igra odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Euro.

Momčadi Zlatka Dalića treba bod protiv Slovaka kako bi i matematički osigurala plasman na Europsko prvenstvo, ali će po njega morati ići bez nekoliko važnih igrača poput Domagoja Vide, Dejana Lovrena i Ivana Rakitić. No, tu je Luka Modrić koji će protiv Slovačke 127. put nastupiti za Hrvatsku.

"Sigurno da će nam ti igrači nedostajati, ali siguran sam da će ovi koji će igrati biti na nivou i da će pokazati da su s pravom u reprezentaciji. Uvijek je bilo tako, kad bi netko nedostajao, ovi koji bi ih mijenjali su odigrali prave utakmice i mislim da izostanke nećemo ni osjetiti", rekao je Modrić.

Hrvatska je u prvoj utakmici sa Slovacima briljirala u Trnavi i slavila čak 4:0. Slovacima igra samo pobjeda protiv Hrvatske kako bi u zadnjem kolu bili u igri za prolazak na Euro.

"Slovačka je odlična reprezentacija, a ona utakmica u kojoj smo ih dobili 4:0 nije realan prikaz njihove kvalitete. Mi možemo puno pozitivnih stvari izvući iz te utakmice koju smo opet pogledali u pripremi za ovu, ali sutra će biti sve drukčije. Nadam se samo da neće doći do odgode zbog vremena. Ovih dana su uvjeti bili jako dobri i mislim da će sve biti u redu", dodao je Modrić.

Ovih dana izašla je njegova autobiografija u kojoj je govorio i o tome zašto je nastavio igrati za reprezentaciju nakon drugog mjesta na SP-u u Rusiji. Pitali smo ga odakle crpi motiv da još igra za Hrvatsku.

"Motiv je nositi ovaj dres svaki put, slušati himnu i igrati za Hrvatsku. Srcem sam odlučio da ću i dalje igrati za reprezentaciju, a nisam previše ni razmišljao.. Nisam gledao na sebe i na činjenicu da bi mi to moglo odmoći u klupskom ritmu. Uživam u reprezentaciji, to je najveća počast koju možete imati. Nadam se da mladim igračima pomažem svojim primjerom. Tu sam za njih ako im bilo što treba", odgovorio je Modrić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara