Mourinho i Guardiola ipak će ostaviti svijet bez povijesnog kineskog rukovanja

Mourinho i Guardiola ipak će ostaviti svijet bez povijesnog kineskog rukovanja

Foto: Guliver Image/Getty Images

MANČESTERSKI DERBI danas u pekinškom Ptičjem Gnijezdu, prvi gradski derbi van teritorija Velike Britanije, trebao je biti vrhunac kineskih turneja na kojima United i City predstavljaju nove menadžere, inače dva najbolja svjetska trenera.

Ali, ionako farsično daleko putovanje kojem je jedini smisao zarada, dok je po svemu ostalom smetnja i suprotnost onome što mu je navodno svrha - pripremama za novu sezonu, dobilo je novu tragikomičnu notu.
Užasno nevrijeme, oluje i pljuskovi koji su pogodili Kinu posljednjih dana i koje je prije nekoliko dana izazvalo prinudno slijetanje Unitedovog aviona, prisililo je organizatore na otkazivanje ovog isforsiranog "spektakla".
 
Jer danima ranije engleski i svjetski mediji palili su atmosferu pred "prvi" dvoboj Moua i Pepa, raspravljali hoće li se najdraži neprijatelji tom prilikom rukovati i tko će slaviti u "velikom derbiju", koji bi u biti bio potpuno nebitni meč odigran s rezervnim sastavima.
Trenerski velikani iznimno su zadovoljni ovakvim raspletom, jer nije nikakva tajna da obojica žele što prije pobjeći iz Kine, a Mourinho je jučer ionako izjavio da mu nije drago što mora igrati na očajnom pekinškom travnjaku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara