Mourinho: Real je najveći klub na svijetu, ali ja sanjam o Engleskoj

Foto: AFP

U BOŽIĆNOM intervjuu koji je dao Sebastianu Coeu tijekom BBC-ove emisije Today, Jose Mourinho ponovno je otkrio da je njegov osnovni cilj vratiti se u Premierligu. "Vrlo sam sretan što sam u Realu. To je za mene fantastično iskustvo. Vjerojatno vodim najbolji klub u povijesti nogometa i to je prilika koja se ne propušta", rekao je Portugalac istaknuvši potom:"No, moja strast ostaje engleski nogomet. Moj će sljedeći korak biti povratak u Premiership i, bude li to moguće, dugotrajan ostanak!"
 
Predsjedniku Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Londonu i nekad proslavljenome britanskom srednjoprugašu Mourinho je, međutim, kazao da ima namjeru s Realom odraditi ugovor do kraja, a to znači da na Otok neće prije srpnja 2014. godine. Glede vlastite menadžerske metodologije Mourinho je kazao: "Po meni je najvažnija stvar u nogometu, kao uostalom i u drugim društvenim aktivnostima, upravljanje skupinom ljudi. Riječ je o znanosti o ljudima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Kao i u svemu, u nogometnu je najbitnija emocionalna inteligencija. Jedna je stvar pucati 11-erac pri 5-0 vodstvu u prijateljskoj utakmici, a sasvim druga pucati ga u posljednjoj minuti finala Lige prvaka ili Svjetskog prvenstva. Uvijek svoje igrače pokušam pripremiti najbolje što umijem, no na kraju je sve na njima. Oni su ti koji u ključnom trenutku donose odluke. Ne znam postoji li u pojedincu božanski dar, ali sam siguran da ima igrača koji čine razliku. Analize uvijek radim u kolektivnom smislu, no jasno je da je svaki igrač jedinka za sebe, zato ovaj posao i jest tako privlačan."
 
Također se Portugalc prisjetio anegdote iz svoje mladosti. "Imao sam profesora iz filozofije. Bio je jako star. Dovodio sam tada u pitanje smisao učenja stvari koje sam smatrao nepotrebnima. Kada me pitao želim li biti nogometni trener, odgovorio sam potvrdno. Potom mi je rekao: "Ako nogometni trener uči samo o nogometu, nikad neće svladati nogometni nauk". Natjerao me na teško promišljanje i mislim da je stvorio bazu mog pristupa trenerskom poslu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara