TRANSFERI

Mundo Deportivo: Barcelona za Olma nudi 30, a ne 10 milijuna eura

Mundo Deportivo: Barcelona za Olma nudi 30, a ne 10 milijuna eura
Foto: EPA

DANI OLMO, najbolji i najskuplji igrač Dinama i dijete Barcelone, želja je njegovog matičnog kluba. Međutim, Mundo Deportivo iz Barcelone otkriva da se španjolski prvak Olmu okrenuo zato što mu je prvi izbor za pojačanje veznog reda preskup.

Fabian Ruiz dvije godine je stariji (23) od Olma, ali i duplo skuplji. Odličan veznjak ponikao je u Betisu, za koji je odigrao 59 utakmica prije nego što je u ljeto 2018. prešao u Napoli uz odštetu od 30 milijuna eura. Ondje je sakupio 62 nastupa, osam golova i pet asistencija, postao standardni reprezentativac Španjolske te želja Reala i Barcelone.

Aurelio De Laurentiis, predsjednik talijanskog kluba, za njega traži između 70 i 80 milijuna eura. Ruizu je odštetna klauzula u Napoliju 100 milijuna eura, ali Barceloni bi ga prodali uz navedeni popust, pišu Katalonci.

Dodaju da je Barcelona već pregovarala s Napolijem oko Ruizovog transfera, ali da joj je usprkos tome što je za njega i dalje zainteresirana preskup i zato se okrenula Daniju Olmu. Njega ističu kao "čvrstu rezervnu opciju" za pojačanje veznog reda i računaju da će Olmov transfer olakšati to što se on jako želi vratiti u Barcelonu. 

Mundo Deportivo demantira medijsku špekulaciju da je Barcelona za OIma Dinamu ponudila samo 10 milijuna eura, koja je posljednjih dana izazvala veliku pozornost. "Barcelona za njega nudi 30 milijuna eura, ali Dinamo traži 40. Tih 10 milijuna razlike su preostala prepreka realizaciji transfera", piše. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara