LIGE PETICE

Mundo Deportivo: Rakitić ostaje. Nitko u klubu nema to što on ima

Mundo Deportivo: Rakitić ostaje. Nitko u klubu nema to što on ima
Foto: Getty Images

KATALONSKI Sport sinoć je objavio da su predstavnici Barcelone na sastanku u Milanu s čelnicima Intera dogovorili transfer Ivana Rakitića u Milano uz dodatak da detalji dogovora nisu poznati.

Također katalonski i nešto bliži list klubu Mundo Deportivo jutros piše potpuno suprotno - Rakitić je uvjerio Valverdea da mora igrati u prvoj postavi i ostaje u klubu.

Neobična situacija

Nije uobičajeno da ova dva katalonska lista imaju vijesti koje idu u dvije potpuno različite krajnosti, ali kada je Rakitić u pitanju, u Španjolskoj ne postoji konsenzus medija. 

"Rakitić je odigrao tri senzacionalne utakmice protiv Borussije, Atletico Madrida i Mallorce i klub je odlučio da on više nije na prodaju. Barcelona s Rakitićem u prvoj postavi izgleda uvjerljivije, Messi je slobodniji, a jezgra vezne linije s Busquetsom i De Jongom fleksibilnija", piše danas Mundo Deportivo i dodaje:

"Hrvat donosi razinu profesionalizma kakvu nema nitko u klubu i potpuno je jasno da je Rakitić sada prešao pustinju preko koje je krenuo hodati po dolasku Frenkieja De Jonga u klub. Vidjelo se bez koga Barcelona od njih ne može, Rakitić ostaje", zaključuje Mundo Deportivo.

Otpao glavni konkurent

Veliki plus za Rakitića u borbi za prvu postavu svakako je činjenica da se Arthur Melo diskvalificirao iz utrke ponašanjem izvan terena.

Naime, Arthur nije bio u zapisniku za Mallorcu, a Barcelone je izvijestila da je ozlijedio prepone, ali tamošnji novinari došli su do informacije da je 23-godišnjak zaradio gonoreju.

Ako je vjerovati španjolskim i brazilskim medijima, Melo će nekoliko tjedana izostati s travnjaka, tvrde isti izvori. Navode da je razlog činjenica da je lijek protiv gonoreje pod zabranjenim supstancama prema Svjetskoj antidopinškoj agenciji, iako to još uvijek nije službeno potvrđeno. Kako god bilo, Rakitiću se sve otvorilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara