Koronavirus u sportu

Murray: Ovo se nije smjelo dogoditi, pogledajte snimke i slike iz Zadra i Beograda

Murray: Ovo se nije smjelo dogoditi, pogledajte snimke i slike iz Zadra i Beograda
Foto: Pixsell

ČAK ČETVORICA tenisača koji su nastupali na Đokovićevom Adria Touru imaju koronavirus. Uz Đokovića, prvog tenisača svijeta i organizatora serije turnira po bivšoj Jugoslaviji usred pandemije smrtonosnog virusa, koronavirus imaju i Borna Ćorić, Grigor Dimitrov i Viktor Troicki.

Mnogi tenisači žestoko su prethodnih dana kritizirali Đokovića zbog organizacije turnira u Beogradu i Zadru. Igralo se pred tisućama gledatelja, tenisači su se družili, grlili, igrali nogomet i košarku, izlazili u noćne provode...

Andy Murray, bivši svjetski broj 1, nije iznenađen što su se tenisači u takvim uvjetima zarazili koronavirusom.

"Ne, nisam iznenađen. Očito to nije trebalo organizirati na takav način. Nisam iznenađen nakon što sam vidio snimke iz noćnih izlazaka i Kid`s daya. Nije bilo socijalnog distanciranja", rekao je Murray o Đokovićevom turniru.

 

Teniska sezona koja je prekinuta u ožujku trebala bi se nastaviti u kolovozu, ali je sada i to došlo u pitanje.

"Kažu da ova situacija dovodi u pitanje organizaciju US Opena. Lako je moguće da je zaista tako. Mislim da će sada svi tenisači biti svjesni toga da koronavirus ne zanima ni ime ni status onog koga napada, već da se moramo pridržavati pravila. Ovo jako loše izgleda za tenis. Sve dok situacija ne bude bolja, moramo smanjiti rizik koliko god je to moguće i igrati turnire bez publike", dodao je Murray, veliki Đokovićev rival.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara