Na današnji dan prije 30 godina United je preuzeo trener koji je na Old Trafford donio 38 trofeja

Na današnji dan prije 30 godina United je preuzeo trener koji je na Old Trafford donio 38 trofeja

Screenshot (Twitter)

NA DANAŠNJI DAN 1986. godine Sir Alex Ferguson preuzeo je Manchester United. 
 
"Preuzimanje Uniteda je strašan zadatak. Ne zanima me što se ovdje događalo prethodnih godina, cilj je samo jedan - ići naprijed. Cilj kluba mora biti osvajanje prvenstva, samo tako će se zaboraviti prošlost", rekao je Ferguson na predstavljanju i najavio navijačima kako će morati biti strpljivi.
 
"U Aberdeenu sam ostvario uspjeh, ali upozoravam vas da uspjeh nije nešto što se može izgraditi preko noći. Osim toga trebam stvoriti pravi odnos s igračima, a i za to će mi vjerojatno trebati nekoliko mjeseci."
 
 
Četiri godine kasnije osvojio je FA Cup, prvi trofej kao menadžer Manchester Uniteda. Kasnije je jedan od najvećih trenera u povijesti osvojio još 37 trofeja, uključujući 13 naslova engleskog prvaka, četiri FA Cupa i dvije Lige prvaka. 
 
 
Trenersku karijeru je završio osvajanjem Premierlige 2013. godine, nakon 27 godina provedenih na Old Traffordu.
 
"Nemam spremljen govor, tako da ću samo početi. Prije svega hvala svima u Manchester Unitedu. Bili ste moje najljepše životno iskustvo. Jako sam sretan što sam mogao trenirati najveće igrače," rekao je Ferguson nakon posljednje utakmice u karijeri i dodao:
 
"Moj odlazak ne znači i odlazak iz ovog kluba. Imao sam teških trenutaka ovdje, ali je klub stao uz mene, igrači su stali uz mene, a vaš zadatak je stati uz novog menadžera."
 
 
 
Međutim, njegovi nasljednici u Unitedu u protekle tri godine znaju samo za neuspjehe...
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara