Na pomolu borba stoljeća: Posljednji Imperator i Natural dogovaraju međusobni "fight"

Na pomolu borba stoljeća: Posljednji Imperator i Natural dogovaraju međusobni "fight"

NAJBOLJI svjetski borac u mješovitoj borbi Rus Fedor Emelianenko i najveća američka legenda ultimate fighta Randy Couture kuju zajednički dogovor za borbu stoljeća. U ringu bi se naravno našli njih dvoje, a da se o cijeloj stvari zaista ozbiljno razmišlja pokazuje međusobni sastanak koji se dogodio u Los Angelesu ranije ovog tjedna.

Dva tima zajedno su provela čitav ponedjeljak razgovaravši o mogućnosti da napokon ukrste rukavice u borbi koju već duže vrijeme sanja cijeli svijet. Iako su na početku odbijali govoriti o detaljima sastanka, nepobjedivi Rus je ipak pristao na intervju za stranicu Sherdog.com gdje je otkrio kako je "dream fight" vrlo realna opcija.

"Doručkovali smo zajedno, a zatim i ručali. Imamo jako dobar odnos. Nakon toga smo odradili nekoliko slikanja za razne časopise. Bilo je vrlo ugodno."

Na pitanje neće li mu biti neobično ući u ring s čovjekom s kojim se očito jako dobro slaže, "Posljednji imperator" kako mu obično tepaju, samo je odmahnuo rukom.

"Ovo s čim se ja bavim je sport. To što se dobro slažemo mimo ringa nema nikakve veze."

"Nije bitno mjesto, samo da se dogodi"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rus je posljednju svoju borbu odradio pod zastavom promotorske kuće Affliction iako i dalje ima ugovor s M-1 Globalom, menadžerskom kućom koja se brine za njegovu karijeru. Situacija sa Coutureom je mnogo zamršenija. Nakon neugodnog razlaza s američkom organizacijom UFC, "Natural" je prepustio teškaški pojas, a posljednju borbu odradio je protiv Gabrijela Gonzage još u listopadu prošle godine. Niti godine mu ne idu u prilog, već ima 45 na leđima. Emelianenko kaže kako je potpuno nebitno gdje će se borba održati.

"Nije mi bitno gdje bi se ta borba dogodila. Ja imam ugovor s M-1 Globalom. Imam menadžera koji je zadužen za moje borbe i ako se UFC i M-1 Global uspiju dogovoriti oko detalja, za mene nema problema. Vjerujem svom timu i da će dogovoriti ono što je najbolje za mene."

"Ne volim lajavce"

Točni detalji moguće borbe i dalje su nepoznati, a Emelianenko je na koncu razgovora odgovorio na nekoliko osobnih pitanja. Otkrio je kako ne voli lajavce u ringu, nego prije svega cijeni poštene i mirne borce.

"Volim borce koji ne pričaju previše, koji su tihi i koji govore svojim djelima, a ne riječima. Njih cijenim. Na treninzima se opuštam i radim sve one stvari koje volim u ovom sportu. Često to ne uspijem napraviti u borbi jer se moram držati plana. Želim biti povučen kao i do sada i ne izlagati se previše javnosti. Volim se družiti samo sa svojim prijateljima i suradnicima", rekao je nepobjedivi Rus.

Emelianenko je tijekom ekspresne pobjede protiv bivšeg UFC prvaka u teškoj kategoriji Tima Sylvije ozlijedio palac na desnoj ruci pa se ne očekuje da bi mogao nastupiti na drugom eventu promotorske kuće Affliction.

Marko Petrak
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara