Na SP-u 2014. nastupit će šest južnoameričkih reprezentacija?

Foto: AFP

NA OVOTJEDNOM zasjedanju čelnika FIFA-e u njihovom sjedištu, u švicarskom Zürichu, je potvrđeno da Južna Amerika neće izgubiti niti jedno mjesto uoči Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. godine.

Te je godine Mundijalu domaćin Brazil i on će se direktno plasirati u glavni turnir prvenstva. No, format kvalifikacija na tom kontinentu neće izgubiti konture kakve je i dosad imao. Naime, od devet reprezentacija dosad je najboljih četiri izborilo nastup na Svjetskom prvenstvu, a petoplasirana reprezentacija je igrala dvije dodatne dokvalifikacijske utakmice s jednom od reprezentacija Sjeverne i Srednje Amerike.

Sve će ostati isto za SP 2014., što znači da će uz Brazil još sigurno četiri reprezentacije Južne Amerike krasiti prvenstvo. Dakako, postoji mogućnost da se tamo plasira i šesta momčad s tla Južne Amerike, ukoliko bude pobjednik spomenute dvije dokvalifikacijske utakmice. S obzirom na prošlo prvenstvo jedno mjesto gubi Afrički kontinent, ono koje je zavrijedila Južna Afrika kao domaćin. Tako će Afrika imati pet predstavnika, a recimo i da Europa ostaje na svojih standardnih trinaest "zastupnika".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara