Na stupu srama: Rooney nikad ne pjeva himnu jer ne zna riječi

ENGLESKA patriotska udruga Royal Society of St. George (RSSG) otkrila je da napadač nogometne reprezentacije Wayne Rooney ne zna riječi nacionalne himne ponudivši pomoć.

Kad god uoči početka utakmice engleske nogometne reprezentacije svira himna God save the queen, riječi skladbe ponosno iz sveg glasa pjevaju svi igrači osim Manchesterova napadača Waynea Rooneyja.

"Pažljiviji pregled svih dosadašnjih situacija dokazuje da Rooney tom prilikom šuti kao zaliven. Očito je, on ne zna riječi himne" - otkrili su za Sun aktivisti RSSG-a.

Iz patriotske udruge inzistiraju da je neznanje 23-godišnjeg nogometaša zabrinjavajuće obzirom da je uzor tolikoj djeci. Što je još gore, smatraju domoljubi, sve je vjerojatnije da će baš Rooney predvoditi reprezentaciju kao kapetan na sljedećoj prijateljskoj utakmici Capellove momčadi protiv SAD-a.

"Mora biti bolji uzor mladima. Ovakav je vrlo loš primjer ljudima koji ga obožavaju. Strši kao natečeni palac među svim drugim nogometašima " - izjavio je glasnogovornik RSSG-a Bob Peedle.

"Pretpostavljam da Rooneyja nikad nisu podučili riječima himne te da on stoga ne razumije razmjere svog nedostatka. Mora naučiti himnu taman da i ne predstavlja naciju kroz nogometnu momčad. Riječi himne mora znati svaki Englez. - Volio bih čim prije stupiti u kontakt s njim. Ako treba, osobno ću ga vrlo rado naučiti riječi kako bi i on mogao pjevati s ostalima. " - dodao je.

U obranu nogometaša odmah su se digli iz Kluba navijača Manchester Uniteda, te službenici Engleskoga nogometnog saveza (FA).

"Uopće nije bitno zna li Wayne riječi himne ili ne, želi li ili ne želi pjevati. Ključno je što daje za Englesku na nogometnom travnjaku. A za reprezentaciju se daje jednakim žarom kao i za Manchester United" - kažu navijači, dok je glasnogovornik FA poručio:  "Na svakome pojedinom reprezentativcu je odluka želi li pjevati himnu ili ne. Znamo da svaki igrač koji je pozvan strastveno i požrtvovno predstavlja svoju državu."

Da su domoljubi pogodili u sridu, međutim, potvrdio je sam Rooney preko svog glasnogovornika, poručivši da bi vrlo rado naučio riječi God save the Queen.

"Ako nas iz RSSG-a nazovu, mogli bismo vrlo brzo riješiti stvar" - izjavio je glasnogovornik nogometaša.

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara