TENIS

Nadal: Srpski navijači su drogirani i nemaju pojma o tenisu

Nadal: Srpski navijači su drogirani i nemaju pojma o tenisu
Foto: Gulliver / Getty Images

RAFAEL NADAL nakon meča finala ATP Kupa u Sydneyju, u kojem je izgubio od Đokovića, kritizirao je srpske navijače. Kasnije je otkriveno da je u toj kritici otišao korak dalje.

Meč je obilježila situacija nakon sedmog gema prvog seta. Nakon što je u tom gemu izgubio servis, Nadal se požalio glavnom sucu na povike s tribina. Zbog toga je dobio glasne zvižduke publike koja je zbog velikog broja Srba na tribinama većinom bila za Đokovića, na što je Nadal reagirao sarkastičnim podizanjem palca.

"Publika je bila fantastična, ali nekada ljudi iz nekih zemalja ne razumiju kako tenis funkcionira, misle da je to nogomet. Poštovanje mora biti tu, a njega nije bilo od malog dijela publike", požalio se nakon meča. 

Ova njegova izjava izazvala je veliku pažnju, ne samo među Srbima na koje se odnosila nego i u cijelom svijetu.

Nadal se tu nije zaustavio, a ono što je još rekao o srpskim navijačima nije se znalo jer je to izgovorio u drugom dijelu konferencije za medije, kada je pričao na španjolskom jeziku. 

Na velikim turnirima igrači se novinarima prvo obrate na engleskom jeziku kako bi njegove izjave razumjeli novinari iz svih zemalja. Onda se strani novinari raziđu, a ostanu samo sunarodnjaci tenisača koji govori pa on s njima razgovara na njihovom jeziku. 

Tada je Nadal izrekao ono što je američki ESPN nazvao "užasna izjava".

Na pitanje da komentira ponašanje publike koja mu je zviždala, na španjolskom je odgovorio ovako:

"Imao sam ja već iskustva s tim navijačima. Oni su navijači, ali nisu Australci. Na tribine dolaze s više supstanci u tijelu nego što bi smjeli. Oni ne razumiju ovaj sport."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara