Nađena doping-sredstva u autu Babriele Szabo

FRANCUSKA granična policija pokrenula je istragu nakon što su u automobilu koji pripada olimpijskoj pobjednici rumunjskoj atletičarki Gabrieli Szabo pronađena nedopuštena dopingsredstva, potvrdio je trener najbolje rumunjske atletičarke.

"Francuska policija je u Mentonu, na granici Francuske i Italije, zaustavila i pretražila Gabrielin automobil koji je vozio njezin prijatelj. Našli su neke supstance, no više od toga ne znam", kazao je trener Zsolt Gyongyossy.

Olimpijska pobjednica na 5000 metara se za to vrijeme nalazila u Amsterdamu i bila je jako uzrujana, potvrdio je trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema izvorima iz Rumunjske u vozilu je nađen Actovegin, supstanca izlučena iz teleće krvi koja povećava kapacitet pluća, a time i izdržljivost sportaša.

Javila se i službena liječnica rumunjske atletske reprezentacije Mioara Gonea koja priznala da je ona poslala paket sa vitaminima i ostalim preparatima atletičarima koji se pripremaju u Font Romeu za Svjetsko prvenstvo u Parizu.

"Kako je Gabrielin automobil ionako išao u Francusku, iskoristila sam priliku da taj paket pošaljem na taj način. No, ja sigurno nisam poslala Actovegin", kazala je Gonea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara