KSW

Najbolji hrvatski MMA borac naslov prvaka brani protiv Noćne more

Najbolji hrvatski MMA borac naslov prvaka brani protiv Noćne more
Foto: Instagram

ROBERTO SOLDIĆ, najbolji hrvatski MMA borac, 21. ožujka ponovno ulazi u ring, gdje će braniti pojas KSW prvaka protiv Mariusa Žaromskisa. Borac iz Litve ima nadimak Noćna mora.

Soldić brani titulu u velter kategoriji najjače europske MMA organizacije i najjače nakon UFC-a u svijetu.

Žaromskis je poznato MMA ime, a u karijeri se borio protiv velikih imena,. Jedno od njih je svakako Nick Diaz, a tu borbu je izgubio. Trenutno u karijeri ima 21 pobjedu i devet poraza.

Hrvatski borac će tako treći put braniti pojas prvaka, a trenutno je na četiri pobjede zaredom. Posljednju borbu je odradio protiv Pietrzaka na KSW-u 50 u Londonu. U karijeri ima 17 pobjeda i tri poraza, a postao je golema MMA zvijezda. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Roberto “RoboCop“ Soldic 🤖 (@soldicmma)

Tko je Roberto Soldić?

Soldić je rodom iz Viteza, grada u BiH, ima 25 godina, a MMA-om se ozbiljno počeo baviti s 20 godina, kada je iz BiH stigao u Njemačku.

"Roberto je ovdje došao s dvije borbe i 150 eura u džepu. Nije imao niti osiguran smještaj za prespavati. Tako je prve mjesece spavao u našoj staroj dvorani. Njegova priča je nevjerojatna", rekao je Ivan Dijaković, njegov trener i menadžer, za Bild.

Hrvatski borac je golema zvijezda u Poljskoj. Poljaci ga obožavaju i kada se bori protiv njihovih predstavnika, većina njih navija za Soldića, kojem svi predviđaju veliku karijeru, a jednog dana bi mogao doći i na vrh velikog UFC-a.

Nadimci su mu Robo Cop i Vitez iz Viteza

Soldić više voli prvi nadimak Robo Cop, koji je nastao gledajući borbe Cro Copa. Roberto je više puta istaknuo da mu je Filipović uzor u karijeri i da bi jednog dana htio biti kao on, a trenutno je na pravom putu. 

Jedini pravi nasljednik Cro Copa

Pitali smo nedavno iskusnog hrvatskog borca Ivicu Truščeka što misli o Soldiću, a on nam je rekao:

"Da mislim da je UFC bolji, onda bih mu rekao da mu je UFC vrh, ali on je ovdje gdje treba biti. Ja sam se s njim borio, nokautirao me u prvoj rundi, podcijenio sam ga. Zapravo je puno bolji nego što sam ja mislio. Žao mi je što sam prije meča govorio da u njemu ne vidim ništa posebno, sad vidim, trebala mi je njegova noga u glavu da progledam. Može ostati na vrhu svijeta s KSW-om, ne mora nigdje ići."

Može li Soldić biti nasljednik Cro Copa?

"Baš je i po stilu sličan Mirku. Ima ubojitu lijevu nogu i ruku. Ne forsira, nema ni potrebe jer sve nokautira ljevicom. Jako mi sliči na Cro Cropa i dostojan je kao nasljednik. Može postati nova hrvatska legenda."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara