Najbolji hrvatski vozač BMX-a šesti na prestižnom Nitro World Gamesu

Najbolji hrvatski vozač BMX-a šesti na prestižnom Nitro World Gamesu
Foto: Nitro World Games

NAJBOLJI hrvatski vozač BMX-a Marin Ranteš na svojem je prvom Nitro World Gamesu ostvario odlično šesto mjesto u američkoj Visti u Kaliforniji.  

Zanimljivost oko Nitro World Games je da se na njega može doći samo s pozivnicom i dolaze samo najbolji vozači svijeta. Također, Nitro World Games je i najgledanije BMX natjecanje svih vremena. Ovogodišnji Nitro World Games zabilježio je gledanost od nekoliko milijuna ljudi.

Marin Ranteš vozio je u konkurenciji 23 vozača i kvalificirao se u polufinale kao 10. od 12 vozača. Polufinalnu vožnju vozio je nikad spremniji, no otegotna okolnost mu je što je uvijek vozio u skate parku. Nikad nije imao priliku voziti u bowlu. Unatoč tome, Marin Ranteš vožnju je odvozio gotovo besprijekorno i plasirao se među šest finalista.  

"Kako sam bio jedini vozač od nas 23 koji nikada nije vozio bowl, rijetko tko je vjerovao da ću se uopće plasirati u polufinale. O finalu nismo mogli niti sanjati. Kada sam se plasirao u finale, odlučio sam dati svoj maksimum kako bih pokazao što znam. Sve najbolje trikove nisam uspio odvoziti u jednoj vožnji, ali sam ih rasporedio u tri vožnje. Napravio sam 360 triple tailwhip, 720 tailwhip i flair tailwhip koje sam izveo besprijekorno . Međutim, kako trikove nisam izveo u jednoj, već u tri vožnje, smjestio sam se na 6. mjesto od 23 vozača što je za mene izuzetno dobro", rekao je Marin Ranteš.

Marin Ranteš na putu je za Holly Springs (Sjeverna Karolina) u kojem će naredna dva tjedna trenirati pod vodstvom najboljeg vozača svijeta Daniela Dhersa. Usporedno će se pripremati i za kvalifikacije za nadolazeće Olimpijske igre u Tokiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara